Επιστροφή στο κανάλι που έκανε τα πρώτα της βήματα στη μικρή οθόνη για την Ελένη Μενεγάκη.

Η παρουσιάστρια, από την ερχόμενη σεζόν θα βρίσκεται στον «αέρα» του Mega Channel, εκεί όπου πραγματοποίησε τις πρώτες της δειλές κινήσεις στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ιδιαίτερα χαρούμενη και γεμάτη συναισθήματα είναι η συγκεκριμένη επιστροφή για την Ελένη Μενεγάκη, κάτι το οποίο γνωστοποίησε η ίδια στους θαυμαστές της μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Το κεφάλαιο Alpha που έκλεισε μετά από 15 χρόνια συνεργασίας

Την ημέρα της ονομαστικής εορτής, το 2020, επέλεξε η Ελένη Μενεγάκη, ώστε να ανακοινώσει η ίδια στους τηλεθεατές την απόφαση της να πατήσει «παύση» στην τηλεοπτική της πορεία.

Η Ελένη Μενεγάκη βρισκόταν στον Alpha τα τελευταία 15 χρόνια. Φορτισμένη συναισθηματικά και κοιτώντας την τηλεοπτική κάμερα, απευθύνθηκε στους τηλεθεατές της εκπομπής «Ελένη» και τους εξήγησε γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από την τηλεόραση.

«Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερή γιατί εδώ και πολλά χρόνια βρίσκομαι σε έναν χώρο που μου ταίριαξε πάρα πολύ. Δεν το ήξερα. Ήμουν πολύ τυχερή γιατί η ζωή έφερε κοντά μου εκλεκτούς, ξεχωριστούς, καλούς ανθρώπους και καλούς συνεργάτες. Υπήρξα πολύ τυχερή γιατί δεν χρειάστηκε να πάω κόντρα στον χαρακτήρα μου και να πηδάω από κλαράκι σε κλαράκι τα σχεδόν 30 χρόνια που είμαι στην τηλεόραση, να κάνω πολλές αλλαγές, γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει να στεριώνω», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Από πέρυσι είχα πάρει μια απόφαση αυτή να είναι η τελευταία μου χρονιά στον Alpha. Αφού ενημέρωσα το κανάλι, το οποίο υπέρ-αγαπώ, ήθελα να σας ενημερώσω εγώ η ίδια. Ακούτε πολλά διαβάζετε πολλά, αυτό που θέλω και είχα σκεφτεί από την αρχή σεζόν και είχα βάλει στο μυαλό μου πως θα σας το έλεγα στην ονομαστική μου εορτή γιατί αυτή είναι η δική μου ημέρα, η δική μας ημέρα».

«Εσείς στη δική μου καρδιά είστε ψηλά. Σας αποχαιρετώ από τον Alpha στο τέλος της σεζόν, όπως κάνω κάθε χρόνο… Δεν θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν. Γιατί είναι μια ευκαιρία και για εμένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα… πράγματα απλά… αυτό που δεν έζησα… αυτό που δεν γεύτηκα… Αυτό που ξέρω είναι ότι οι σκέψεις μου έχουν πάει μέχρι την επόμενη σεζόν… θέλω την επόμενη χρονιά να είμαι ελεύθερη… κι ελπίζω να τα ξαναπούμε… θέλω να αγαπάτε τους συνεργάτες μου… όλους τους συνεργάτες μου τους αγαπώ τους έχω μέσα στην καρδιά μου… ήμουν τυχερή…», είπε μεταξύ άλλων, ενώ στο τέλος είπε πως είναι περήφανη για τον εαυτό της που κατάφερε να μην κλάψει.

https://www.youtube.com/watch?v=2WkHAHvkJCw

Την 1η Ιουλίου 2020 η Ελένη Μενεγάκη αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές που την στήριξαν στα 29 χρόνια της επαγγελματικής της πορείας και δεν ανανέωσε μαζί τους το ραντεβού για την επόμενη σεζόν, «κλείνοντας» όχι μόνο το κεφάλαιο Alpha αλλά γενικότερα το κεφάλαιο που αφορά την τηλεόραση.

«Τελευταία εκπομπή, κλείνει ένας πολύ μεγάλος κύκλος δικός μου 29 χρόνια, σχεδόν 30 χρόνια. Μπορεί να σας λέω πάντα αλήθεια, αλλά κάποια πράγματα τα κρατάω για εμένα. Δεν ξέρω το μετά αν θα γυρίσω, αν όχι. Κλείνει ένας κύκλος… αν ξαναγυρίσω δεν θα είναι το ίδιο… αλλάζω… αλλάζουν οι άνθρωποι, τα πλατό, οι συνεργάτες… δεν θα είμαι η ίδια, η βάση μου είναι η ίδια. Πώς θα μας βρει ίσως το μετά κανείς δεν ξέρει. Κλείνει ένα τεράστιο κεφάλαιο για εμένα. Δεν ξέρω αν τα όνειρά μου είχαν πάει τόσο μακριά… Παρότι το έργο Ελένη το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα και με τον τρόπο που ήθελα και την ώρα που ήθελα μέχρι το τέλος, δεν είχα καταφέρει να σκεφτώ πώς εγώ θα ήμουν στο τέλος», είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Κλείνοντας αυτό το μεγάλο κεφάλαιο, ήμουν εγώ εδώ σε μία άκρη να συνδυάζω τα γεγονότα της δικής μου ζωής με της δική σας. Ήμουν εκεί για να σας παρασύρω στα ροζ, στα καλά, στα ευχάριστα, ποτέ στα δύσκολα, στα κακά».

«Και να ξανάρθω δεν θα είναι το ίδιο κι εγώ δεν θα είμαι η ίδια»

Η είδηση πως η Ελένη Μενεγάκη δεν θα ήταν την επόμενη χρονιά μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες προκάλεσε αναταραχή στους τηλεοπτικούς συντάκτες οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το στούντιο ώστε να πάρουν μια δήλωση της.

Η Ελένη Μενεγάκη δεν τους χάλασε χατίρι. «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, χαρούμενη, γεμάτη! Πάρα πολύ γεμάτη ρε παιδιά», είπε αρχικά ενώ λίγο πριν χαιρετήσει τους δημοσιογράφους ανέφερε πως: «30 χρόνια ζω μαζί σας και με σένα ακόμα, όταν δεν με έβλεπες με έβλεπε η μαμά σου, η γιαγιά σου, η ξαδέρφη σου. Την φωνή μου την άκουγες από την κοιλιά της μάνας σου. Και να ξανάρθω δεν θα είναι το ίδιο κι εγώ δεν θα είμαι η ίδια. Δεν θα είμαι ποτέ η ίδια, δεν θα είστε ούτε εσείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κύκλοι δεν ξανανοίγουν χωρίς να θυμίζουν κάτι».

https://www.youtube.com/watch?v=yjZEi3d9qTE

Η επιστροφή εκεί από όπου ξεκίνησε

Η Ελένη Μενεγάκη από τη νέα σεζόν θα είναι στα παλιά της λημέρια, εκεί όπου έκανε τα πρώτα της τηλεοπτικά βήματα, στο Mega.

Η βασίλισσα της πρωινής και μεσημεριανής ζώνης, όπως την αποκαλούν, πρωτοεμφανίστηκε στη μικρή οθόνη το μακρινό 1991 όπου παρουσίαζε την εκπομπή Κοκτέιλ στο Mega.

Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό και η ομορφιά της δεν πέρασαν απαρατήρητα και την επόμενη χρονιά συμμετείχε στις σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια» ενώ για δυο χρονιές βρέθηκε στο πλευρό του Γιώργου Πολυχρονίου στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca».

Η πρώτη «δήλωση«» της Ελένη Μενεγάκη μετά τις υπογραφές με το Mega

Την πρώτη της ανάρτηση μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της με το Mega, έκανε η Ελένη Μενεγάκη πριν λίγη ώρα.

Η παρουσιάστρια, από τη νέα σεζόν, θα βρίσκεται εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στο πρώτο της τηλεοπτικό σπίτι.

Στην πρώτη της αυτή «δήλωση», η Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε στη χαρά που νιώθει αλλά θυμήθηκε και πώς ένιωθε πριν χρόνια, όταν περνούσε πρώτη φορά το κατώφλι του Mega.

΄Συγκεκριμένα, η Ελένη Μενεγάκη έγραψε: «Ναι! Είναι αλήθεια! Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι στο MEGA! Έχω τεράστια χαρά και ενθουσιασμό που επιστρέφω στο πρώτο μου τηλεοπτικό σπίτι!

Την πρώτη φορά που πέρασα αυτό το κατώφλι δεν ήξερα τι θα μου έφερνε η ζωή. Ή η τηλεόραση. Το μυαλό μου πετούσε παντού, χάζευα τα περιοδικά και τραγουδούσα συνέχεια.

Τώρα που γυρίζω, ξέρω πως αυτό που μου έλειψε, αυτό που πεθύμησα πιο πολύ αυτούς τους λίγους μήνες που ήμασταν χωριστά, είναι η επαφή μας!

Η αγάπη που μου στέλνατε απλόχερα, τα γέλια μας, οι άνθρωποι που γνωρίζαμε μαζί, οι ιστορίες που μοιραζόμασταν, τα χρόνια που μεγαλώναμε παρέα. Αυτά θέλω να ξαναβρούμε με νέους τρόπους ή με παλιούς, δεν έχει σημασία… το σημαντικό είναι να είμαστε μαζί και εγώ υπόσχομαι να είμαι πάντα η Ελένη σας, η φίλη που σας χαμογελάει και σας δείχνει την αισιόδοξη πλευρά της ζωής! Στο MEGA! Όλα αρχίζουν ξανά…».