Μια νέα ερωτική, δραματική σειρά θα κάνει την εμφάνισή της στον τηλεοπτικό αέρα του Alpha και θα μυήσει τους τηλεθεατές στον σασμό.

Τι είναι ο Σασμός; Είναι το σιάξιμο, το φτιάξιμο. Μια βεντέτα διαρκεί και με κάποιο τρόπο πρέπει να τελειώσει. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι που μπορεί αυτό να συμβεί.

Η νέα σειρά αναμένεται να προβληθεί την ερχόμενη σεζόν ενώ τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη και σε διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Η σειρά στηρίζεται σε ένα πολύ γνωστό βιβλίο, το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός» και παρουσιάζει την Κρήτη που ξέρει να συγχωρεί. Η βεντέτα μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει και με την αγάπη και τον έρωτα, όπως υπογράμμισε ο Νίκος Μάνεσης στην εκπομπή του, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Η νέα σειρά του Alpha θα γυριστεί σε φυσικό περιβάλλον στην Κρήτη – εκεί όπου χτίζονται οι βεντέτες , εκεί όπου τελειώνουν οι βεντέτες- και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Μυλοπόταμο, Ψηλορείτη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, με τις προδιαγραφές μιας κινηματογραφικής ταινίας. Ο κορμός θα είναι το επιτυχημένο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός». Το σενάριο «χτίζεται» ήδη γιατί είναι διαφορετικές οι προϋποθέσεις για ένα σήριαλ από ένα μυθιστόρημα. Θα υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και εκπλήξεις, οι οποίες θα αποκαλυφθούν στον χρόνο τους.

«Υπερπαραγωγή» χαρακτηρίζει ο συγγραφέας τη σειρά, «στα χέρια έμπειρων ανθρώπων του καναλιού. Θα λειτουργήσει όπως λειτουργεί το προζύμι. Κόβω ένα μικρό κομμάτι βγαίνει μια μεγάλη φουρνιά και σα το ζεστό ψωμάκι που μοσχοβολάει όλος ο τόπος. Ο «σασμός» πηγάζει από τις ευαισθησίες. Είναι οι ευαισθησίες και τα συναισθήματα».

Ο έρωτας μπορεί να οδηγήσει σε «Σασμό»; «Είναι σπάνιο να συμβεί στην πραγματικότητα. Ο έρωτας δεν θέλει συμβιβασμούς. Ο έρωτας θέλει φτιάξιμο, θέλει αγάπη, θέλει ταίριασμα» τόνισε ο συγγραφέας.