Ο δρόμος που χωρίζει μια σειρά που βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και στα γυρίσματα του πιλοτικού επεισοδίου, μέχρι να φτάσει στην ολοκλήρωση της και να πάρει το πράσινο φως από το εκάστοτε δίκτυο, είναι μεγάλος.

Μερικές σειρές, σαν αυτές τις έξι που αναλύει το lordoftheseries.gr, παρέμειναν ως ιδέες και δεν μετουσιώθηκαν ποτέ σε τηλεοπτικές σειρές.

Γνωρίστε τις παρακάτω:

Black Market Music (HBO)

Ο Jack Black, πιθανότατα εμπνευσμένος από τα περάσματα του στις μουσικές ταινίες High Fidelity και The School of Rock, είχε στο μυαλό του το 2003 μια κωμωδία με μισάωρα επεισόδια, στην οποία μερικοί 20αριδες θα εργάζονταν σε ένα κατάστημα βινιλίων. Αυτή θα ονομαζόταν Black Market Music και θα προβαλλόταν στο HBO. Παράλληλα, πρωταγωνιστικούς ρόλους θα είχαν οι Jason Segel και ο Seth Rogen, οι οποίοι μάλιστα θα υπέγραφαν το σενάριο, ενώ το πλάνο ήταν να συμμετέχουν και πραγματικοί μουσικοί.

The Vatican (Showtime)

Το 2013, το τηλεοπτικό δίκτυο Showtime αποφάσισε να μην προχωρήσει με το The Vatican μετά από ένα πιλοτικό επεισόδιο που απογοήτευσε. Το επεισόδιο αυτό είχε σκηνοθετήσει ο Ridley Scott (Gladiator), με τον Paul Attanasio να έχει γράψει το σενάριο και με τον Kyle Chandler να βρισκόταν στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός Καρδινάλιου. Η σειρά είχε χαρακτηριστεί ως «ένα θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία» και όπως είχε αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος του Showtime, «η σειρά απλά δεν μπορούσε να συνδεθεί δημιουργικά».

Murder Police (FOX)

Το 2013, το FOX είχε στα πλάνα του μια κωμική σειρά κινουμένων σχεδίων, το Murder Police, που θα σατίριζε τις αστυνομικές τηλεοπτικές σειρές, με κεντρικά πρόσωπα έναν αφοσιωμένο αλλά ανίκανο ντετέκτιβ και τους βοηθούς του. Ο παραγωγός του Family Guy, David A. Goodman, και ο Jason Ruiz θα υπέγραφαν το σενάριο των 13 επεισοδίων της 1ης σεζόν, που θα έκανε πρεμιέρα μέσα στο 2014.

The Corrections (HBO)

Το HBO, πίσω στο 2011, είχε σχεδιάσει την τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου από τον Jonathan Franzen, με τους Noah Baumbach (Marriage Story) και Scott Rudin (No Country for Old Men) να είχαν αναλάβει τη προσαρμογή του σεναρίου για τη μικρή οθόνη. Η σειρά αυτή θα εστίαζε σε ένα ζευγάρι μεσηλίκων αλλά και στις ζωές των παιδιών τους, από το 1950 έως και τα Χριστούγεννα πριν αλλάξει η χιλιετία. Το cast θα ήταν υπέρλαμπρο, καθώς θα συμμετείχαν οι Chris Cooper, Dianne Wiest, Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans και Greta Gerwig.

Star Wars Detours

Η Lucasfilm, πριν ανακοινώσει τη νέα τριλογία ταινιών Star Wars, είχε στα πλάνα της το 2012 μια animated σειρά από τους δημιουργούς του Robot Chicken, Seth Green και Matthew Senreich. Η σειρά αυτή θα διαδραματιζόταν ανάμεσα στα γεγονότα του Revenge of the Sith και του A New Hope, όμως “θεωρήθηκε πως η κυκλοφορία μιας κωμωδίας πριν την προβολή του Επεισοδίου 7 των ταινιών δεν θα έβγαζε νόημα.” Ουσιαστικά, το project αυτό αναβλήθηκε και δεν έχει ακυρωθεί ακόμη, οπότε δεν είναι απίθανο κάποια μέρα να το δούμε.

Mr. and Mrs. Smith (ABC)

Η τηλεοπτική μεταφορά του Mr. and Mrs. Smith μπορεί πριν λίγες εβδομάδες να «κλείδωσε», όμως στο παρελθόν μια αντίστοιχη προσπάθεια δεν είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Δύο χρόνια μετά τη κυκλοφορία της δημοφιλούς ταινίας με τον Brad Pitt και την Angelina Jolie, το ABC είχε επιλέξει τους Martin Henderson και Jordana Brewster στους αντίστοιχους ρόλους για την τηλεοπτική μεταφορά. Στη σκηνοθεσία είχε βρεθεί και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Doug Liman.

Confederate (HBO)

Πίσω στο 2017, το HBO είχε ανακοινώσει την τηλεοπτική σειρά Confederate, την οποία θα ανέπτυσσε το δίδυμο σεναριογράφων του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss. Η σειρά αυτή θα ήταν ένα δράμα που θα εστίαζε σε σκλάβους και θα διαδραματιζόταν στην μετά-εμφυλίου πολέμου των ΗΠΑ εποχή. Τόσο οι αντιδράσεις γύρω από τη σειρά αυτή, όσο και το νέο συμβόλαιο των παραγωγών με το Netflix, ακύρωσε την μετουσίωση της ιδέας αυτής σε σειρά.