Μέσα στο 2020 ο George R.R. Martin έκανε πρόοδο στη συγγραφή του The Winds of Winter με τις εκατοντάδες σελίδες που έγραψε και ελπίζει πως το 2021 θα είναι επιτέλους η χρονιά ολοκλήρωσης του.

Όμως, δεν το έχουμε ξανακούσει κάπου αυτό; Ο συγγραφέας των βιβλίων του Game of Thrones, μέσα από το προσωπικό του blog έκανε μια ανασκόπηση για το άσχημο σε όλους και σε εκείνον 2020, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόοδο που έκανε με το βιβλίο.

Απέφυγε να βάλει μια ξεκάθαρη διορία στον εαυτό του, σύμφωνα με το lordoftheseries.gr αλλά αρκέστηκε στο «πως ελπίζει η χρονιά ολοκλήρωσης του βιβλίου να είναι το 2021» λέγοντας πως κάθε φορά που λέει κάτι τέτοιο, πολλοί σπεύδουν να τον «σταυρώσουν» όταν δεν τηρήσει την προθεσμία.

«Το καλό για μένα στο 2020 ήταν πως είχα δουλειά. Έγραψα εκατοντάδες σελίδες για το The Winds of Winter. Ήταν η καλύτερη μου χρονιά πάνω στο βιβλίο από τότε που ξεκίνησα τη συγγραφή του. Γιατί; Δεν ξέρω. Ίσως ο εγκλεισμός. Ή ίσως μπήκα σε ρυθμό. Μερικές φορές μπαίνω σε ρυθμό. Πρέπει όμως να συνεχίσω έτσι. Έχω ακόμα εκατοντάδες σελίδες να γράψω ώστε να το φέρω σε μια ικανοποιητική ολοκλήρωση. Αυτό θα γίνει το 2021, ελπίζω. Δεν θα κάνω προβλέψεις για το πότε θα τελειώσω, διότι κάθε φορά που κάνω, μαλ#κ@ς στο διαδίκτυο το εκλαμβάνουν ως “υπόσχεση” και περιμένουν με ανυπομονησία να με σταυρώσουν όταν χάσω την προθεσμία. Το μόνο που θα πω είναι ότι είμαι αισιόδοξος» αναφέρει ο Martin.

Να θυμίσουμε πως ο Martin δουλεύει με το HBO για περισσότερα prequels του Game of Thrones και φυσικά θα έχει ρόλο παραγωγού στο House of the Dragon.