Ο δημιουργός του «Vikings», Michael Hirst, συμφώνησε με το History Channel ώστε να αναπτύξει δύο μίνι σειρές, με τη μια να αφορά τη βουβωνική πανώλη και να έχει την ονομασία «The Plague Year», όπως ενημερώνει το Variety.

Η σειρά, σύμφωνα με το lordoftheseries.gr περιγράφεται ως ένα «πορτραίτο του Λονδίνου του 1665» και θα εστιάζει σε ένα από τα χειρότερα «ξεσπάσματα» της Βουβωνικής Πανώλης. H επίσημη σύνοψη της σειράς αναρωτιέται πως οι Λονδρέζοι θα συνεχίσουν την καθημερινότητα τους, όταν τα πάντα γύρω τους γκρεμίζονται.

Στη σειρά θα συμμετέχει από τη θέση του σεναριογράφου ο Coleman Herbert (Rectify), με τον Hirst να συμμετέχει από τη θέση του παραγωγού.

Το δεύτερο project που ανέλαβε αφορά μία από τις τραγικότερες ιστορίες των πρώτων εποίκων της Αμερικής και θα έχει το όνομα «The Donner Party». Θα διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια του 1946, όταν ο James Reed, η οικογένεια του και ένα τραίνο με μετανάστες, αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή στα δυτικά. Δεν γνώριζαν όμως πως θα εγκλωβίζονταν μέσα στο καταχείμωνο στην οροσειρά της Σιέρρα Νεβάδα.

Ο Ric Burns (The Civil War) θα γράψει το σενάριο της σειράς.