Σε μια αρκετά άσχημη χρονιά, χρειαζόμαστε που και που μερικές ευχάριστες στιγμές. Η πρεμιέρα της 2ης season της σειράς «The Mandalorian» είναι μια από αυτές. Η 1η season της σειράς «The Mandalorian» βρήκε μεγάλη αποδοχή.

Μάλιστα, για πολλούς fans, θεωρείται η καλύτερη «Star Wars» παραγωγή της εταιρείας Lucasfilm, από τότε που το «Star Wars» σύμπαν πέρασε στα χέρια της Disney.

Ήδη πριν τη πρεμιέρα της, το trailer για τη 2η season προϊδέασε για πολλά και μεγαλύτερα πράγματα. Δεδομένου ότι η 1η σεζόν έθεσε ψηλά το πήχη, συνειδητοποιούμε ότι η ποιότητα παραμένει ίδια, αν και το «Chapter 9» είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια επεισόδιο της σειράς όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr.

Ακολουθεί review της πρεμιέρας το οποίο είναι spoiler free

Αρχικά, μια επανάληψη. Η πρεμιέρα ξεκινά με μια ανακεφαλαίωση της πρώτης σεζόν, για εκείνους/ες που δεν θυμούνται τι έγινε . Ο Mando ταξιδεύει στον Γαλαξία με το «Το Παιδί», το Baby Yoda, έχοντας αναλάβει μια συγκεκριμένη αποστολή. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν έχει δει τέτοιο πλάσμα, και πολλοί στον γαλαξία θα έκαναν τα πάντα, ώστε να εξαργυρώσουν τη σπανιότητα του.

Πλοκή

Όπως γνωρίζαμε, η σεζόν ξεκινά ακριβώς εκεί που τελείωσε η πρώτη. Ο Din Djarin και το Child ξεκινούν να βρουν άλλους Mandalorians, σε μια προσπάθεια να επανενώσουν αυτό το αξιολάτρευτο πλάσμα με το είδος του. Ενώ η πρώτη σεζόν ήταν αρκετά αυτοτελής, σίγουρα φαίνεται ότι το σύμπαν της σειράς τώρα επεκτείνεται σταδιακά και συνδέεται με το ευρύτερο Star Wars Σύμπαν. Υπήρξαν κάποιες ανησυχίες, αν αυτή η επιλογή είναι λάθος κίνηση για τη σειρά, αλλά μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τίποτα που να προμηνύει κάτι τέτοιο. Ο Mando πλέον θεωρείται ένα σημαντικό μέρος αυτού του πολύ μακρινού Γαλαξία. (Διαβάστε περισσότερα για τη πλοκή της πρεμιέρας, λίγο πιο κάτω).

Τεχνικές Λεπτομέρειες

Ο δημιουργός της σειράς, Jon Favreau (Iron Man), ανέλαβε τη σκηνοθεσία της πρεμιέρας, ξαναδίνοντας ένα ύφος Western ταινίας στη σειρά. Είναι ενδιαφέρον ότι μια τεράστια, απίστευτη σκηνή δράσης φαίνεται να έχει γυριστεί με κάμερα IMAX, καθώς στη σκηνή αυτή αλλάζουν οι αναλογίες προβολής της. Μήπως η πρεμιέρα θα προβαλλόταν στη μεγάλη οθόνη, αν δεν υπήρχε η πανδημία COVID-19; Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ, αλλά η ποιότητα της σειράς «The Mandalorian» εξακολουθεί να είναι ισοδύναμη με τις ταινίες Star Wars, παραμένοντας σε οπτικό επίπεδο καταπληκτική, από την αρχή έως το τέλος.

Η σειρά διαδραματίζεται προφανώς μετά τα συμβάντα της ταινίας «Return of the Jedi», δείχνοντας πώς είναι η ζωή στο Γαλαξία για τους απλούς κατοίκους του, μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας.

Η μουσική από τον Ludwig Göransson παραμένει φοβερή, ενώ η σειρά συνεχίζει επίσης να ανεβάζει το πήχη όσον αφορά τα οπτικά εφέ. Όσον αφορά τις ερμηνείες οι guest stars, κάνουν εξαιρετική δουλεία δίπλα στον τρομερό Mandalorian του Pedro Pascal και σίγουρα ελπίζουμε να δούμε περισσότερα από τον ταλαντούχο πρωταγωνιστή. Με το «Mandalorian», ωστόσο, είναι βέβαιο ότι θα αποκτήσει νέους fans.

Τελική Ετυμηγορία

Όπως θα περίμενε κανείς, υπάρχουν μερικές μεγάλες εκπλήξεις καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτού του πρώτου επεισοδίου και μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τα επακόλουθα. Ίσως είναι λίγο νωρίς για να προβλέψουμε τη συνέχεια της σεζόν, αλλά αν η πρεμιέρα αποτελεί κάποια ένδειξη, τότε η σειρά θα συνεχίσει κυρίως με αυτοτελείς ιστορίες. Το μόνο σίγουρο είναι, πως η σειρά The Mandalorian είναι μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές προτάσεις για τις επόμενες επτά εβδομάδες προβολής της.

Recap πρεμιέρας: Περιέχει spoilers για την πλοκή του επεισοδίου

Η πρεμιέρα έχει το τίτλο «The Marshal» και αναφέρεται στον Cobb Vanth, έναν χαρακτήρα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Aftermath (2015). Τι τον οδηγεί στο δρόμο του Din Djarin; Λοιπόν, καθώς ξεκινά το «Chapter 9», μαθαίνουμε ότι ο πρωταγωνιστής μας ψάχνει να βρει τους συναδέλφους του Mnadalorians, για να τον βοηθήσουν στην αποστολή του. Ελπίζει ότι ταξιδεύοντας μέσω του δικτύου τους, θα μπορέσει να βρει τον Jedi (που δεν αναφέρεται καθόλου εδώ, αλλά αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο φινάλε της 1ης σεζόν), και αυτό τον οδηγεί πίσω στο πλανήτη Tatooine.

H Επανένωση με τη Peli Motto

Η περιπέτεια ξεκινά

Ο Din όμως ξανασυναντά την Peli Motto, προτού κατευθυνθεί στο Mos Pelgo, όπου φημολογείται ότι είναι το «σπίτι» των Mandalorians. Πηγαίνοντας στo τοπικό bar, για να ρωτήσει πού βρίσκεται ο συνάδελφός του, ο απίθανος ήρωας έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Boba Fett δηλαδή τον άντρα που φοράει την πανοπλία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Din δεν φαίνεται να τον αναγνωρίζει, οπότε μάλλον δεν έχει γνωριστεί προσωπικά με τον κλασικό Star Wars villain.

The Marshal (Timothy Olyphant)

Νέοι Ήρωες

Μαθαίνουμε ότι η πόλη του Vanth δέχθηκε επίθεση, σχεδόν αμέσως μετά τη καταστροφής του δεύτερου Death Star, από μια φυλή εξόρυξης, που προσπάθησε να υποδουλώσει την πόλη. Κατάφερε να δραπετεύσει και αντάλλαξε μερικούς κρυστάλλους που έκλεψε από αυτούς με τους Jawas που είχαν αποκτήσει την πανοπλία του Fett. Γυρίζοντας στη πόλη του, σκότωσε τους εισβολείς και έγινε ο προστάτης του Mos Pelgo. O Din και ο Vanth ετοιμάζονται να συγκρουστούν για τη πανοπλία του Boba Fett, ώσπου ένα τεράστιο πλάσμα που μοιάζει με δράκο τρομοκρατεί τη περιοχή. Ο Vanth έχει μια πρόταση: αν τον βοηθήσει o Din να απαλλάξει την πόλη από αυτό το τέρας, τότε θα του χαρίσει τη πανοπλία.

Γνώριμοι Χαρακτήρες

Ακολουθεί μια συνεργασία με τους Sand People, όπως και μια απίστευτη μάχη με αυτό το τέρας. Είναι ενδιαφέρον ότι αναφέρεται πως το θηρίο κατέστρεψε ένα Sarlacc Pit και αυτό ίσως εξηγεί τη τελευταία σκηνή του επεισοδίου. Αφού το τέρας εξολοθρεύεται, ο Vanth παραδίδει την πανοπλία και ο Din φεύγει. Ωστόσο, μια μυστηριώδης φιγούρα παρακολουθεί από μακριά: ο Boba Fett.

Boba Fett (Temuera Morrison)

Μαυροντυμένος και με μερικά τρομερά όπλα στην πλάτη του, ο Fett (Temuera Morrison) έχει σαφώς κολλήσει στο Tatooine για κάποιο διάστημα και φαίνεται ότι η έρχεται η στιγμή που θα γνωρίσει τον Din πρόσωπο με πρόσωπο Eπίσης,ίσως ο Fett βρήκε τη Fennec Shand κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, καθώς ο Vanth δεν την ανέφερε καθόλου. Είναι σαφές ότι ο Boba Fett δεν πέθανε τελικά και προσπαθεί να βρει τον Din Djarin. Σίγουρα, υπάρχουν μερικά μεγάλα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στη δεύτερη σεζόν.