Με αφορμή την συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση «Επιστροφή από τη Μόσχα», ο Φίλιππος Σοφιανός παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day».

«Το γεγονός ότι άνοιξαν τα θέατρα, έστω και με αυτό το 30%, είναι μια μεγάλη υπόθεση» ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός το πρωί της Τετάρτης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «χρυσές εποχές» των ηθοποιών, ο Φίλιππος Σοφιανός αναφέρθηκε στην «αλαζονεία». «Εκείνες οι εποχές, ήταν οι χρυσές εποχές των ηθοποιών που η αλαζονεία τους δεν είχε μέτρο. Δεν κρατιόταν. Δηλαδή κάναμε ότι θέλαμε, ζητούσαμε ότι θέλαμε γιατί μας είχαν ανάγκη τότε. Τώρα δεν μας έχουν πια τόσο πολύ ανάγκη οπότε έχουμε εκπέσει» απάντησε ο ηθοποιός.

Ποια ήταν η καλύτερη του περίοδος; «Η πιο ευτυχής περίοδος της ζωής μου ήταν η ακμή μου, η δεκαετία από τα 40 μέχρι τα 50 μου χρόνια. Έκανα οικογένεια, έκανα παιδιά, έκανα σπουδαία πράγματα. Τώρα ζούμε στο έλεος των παραγωγών. Κάνουν οι παραγωγοί ότι θέλουν. Έχουν ξευτιλίσει κάθε ίχνος εργασιακής σχέσης.

Έρχονται οι παραγωγοί και σου λένε, “θα κάνουμε αυτό και σου δίνουμε αυτό το ποσό”. Αυτό το ποσό ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν οποιοδήποτε άνθρωπο που έχει μια θητεία 30, 40 χρόνια σαν ηθοποιός στο θέατρο. Αν σέβεται τον εαυτό του θα πει όχι. Και λέει όχι. Έρχεται ο επόμενος και η ουρά είναι ατελείωτη, περιμένουν οι πάντες από πίσω. Όσο πιο φτηνά τόσο πιο καλά» απάντησε με ειλικρίνεια, ο ηθοποιός.

Έχει δεχθεί όμως ο Φίλιππος Σοφιανός πρόταση να συμμετέχει σε talent show; «Δεν μου έχει γίνει, όχι, ευτυχώς. Θα έμπαινα σε πειρασμό γιατί τα λεφτά είναι γοητευτικά και πολύ ελκυστικά».