Μια από τις απορίες που είχαν οι λάτρεις των βιβλίων του «Game of Thrones» του George R.R. Martin ήταν για ποιον λόγο δεν εμφανίστηκε στη σειρά η Lady Stoneheart. Η συγκεκριμένη είναι η αναστημένη Catelyn Stark αλλά σε σιωπηλή «έκδοση» με σκοπό της την εκδίκηση για τον Κόκκινο Γάμο.

Οι δημιουργοί της σειράς, Benioff και Weiss, όπως ενημερώνει το lordoftheseries.gr αποκάλυψαν στο Fire Cannot Kill a Dragon, (το βιβλίο που μεταφέρει τους φανατικούς στα παρασκήνια της σειράς), τους λόγους για τους οποίους η εμφάνιση της ζόμπι-Catelyn δεν κατέστη δυνατή στο Game of Thrones:

«Δεν υπήρχε ποτέ κάποιο debate. Υπήρχε αυτή η τέλεια σκηνή, αυτή που εμφανίζεται για πρώτη φορά και είναι από αυτές που λες “Ωωω σκ@τ@” στα βιβλία. Νομίζω πως η σκηνή αυτή είναι εκείνη που προκάλεσε την ανυπομονησία από το κοινό. Ένας από τους λόγους που δεν θέλαμε να τη βάλουμε στη σειρά ήταν διότι γνωρίζαμε το τι έρχεται στα βιβλία του George. (Άλλος ένας λόγος ήταν πως) γνωρίζαμε πως θα είχαμε την ανάσταση του Jon Snow.

Τόσες πολλές αναστάσεις θα άρχιζαν να περιορίζουν την επιρροή του θανάτου των χαρακτήρων. Ο τρίτος λόγος αφορά την τελευταία στιγμή της Catelyn, που ήταν φανταστική αλλά και τη Michelle, που είναι μια υπέροχη ηθοποιός. Το να την φέρναμε πίσω σαν ζόμπι που δεν μιλάει θα ήταν σαν μία υποβαθμισμένη επιστροφή».

Με λίγα λόγια, οι λόγοι ήταν τρεις. Πρώτον, δεν ήθελαν να «μπλέξουν» με μια μελλοντική ιστορία που θα αφορούσε τη Stoneheart και κάποιον χαρακτήρα που είχε διαφορετική πορεία στη σειρά. Δεύτερον δεν ήθελαν να κάνουν συνήθεια τις αναστάσεις χαρακτήρων, δεδομένης της επιστροφής του Jon Snow από τους νεκρούς. Τρίτον, η επιστροφή της Catelyn ως απέθαντη δεν θα ήταν μία πρέπουσα επιστροφή για τον χαρακτήρα της.