Όλα έτοιμα είναι για την μεγάλη πρεμιέρα του «Big Brother» και οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ έκαναν την ανατροπή.

Η επιστροφή του πασίγνωστου ριάλιτι εγκλεισμού ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 30 Αυγούστου όμως τελικά θα γίνει μια μέρα νωρίτερα.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου οι πόρτες του σπιτιού του «Big Brother» πρόκειται να ανοίξουν για πρώτη φορά στις 21.00 και θα υποδεχθούν 16 παίκτες.

Οι παίκτες που θα φιλοξενηθούν στο σπίτι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους και είναι ηλικίας 19 έως 54 ετών ενώ οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ οι οποίοι πραγματοποίησαν την επιλογή φρόντισαν να είναι εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους.

Οι 16 αυτοί παίκτες καλούνται να συνυπάρξουν για 15 εβδομάδες μέσα σε ένα σπίτι που παρακολουθείται από κάμερες 24 ώρες το 24ωρο.

Ο ένας που θα καταφέρει να αντέξει μέσα στο σπίτι και τις 15 εβδομάδες και θα αναδειχθεί ως ο δημοφιλέστερος αλλά και ο αγαπημένος παίκτης του κοινού θα φύγει από το σπίτι του «Big Brother » με 100.000 Ευρώ.

Το κεφάλαιο Ανδρέας Μικρούτσικος

Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με το «Big Brother», o Ανδρέας Μικρούτσικος, θα βρίσκεται και στη νέα αυτή εκδοχή του reality αλλά όχι στον ρόλο του παρουσιαστή, καθώς σε αυτή τη θέση θα βρίσκεται ο Χάρης Βαρθακούρης.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος ωστόσο θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ροή του παιχνιδιού καθώς ένα από τα χαρακτηριστικά του παρουσιαστή είναι η αμεσότητα αλλά και ο τρόπος που χειρίζεται και απευθύνεται στους παίκτες.

Αποχωρήσεις, αποστολές και δοκιμασίες

Το σπίτι του «Big Brother» βρίσκεται στο Κορωπί και πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο χώρο 700 τ.μ. που διαθέτει όλες εκείνες τις ανέσεις που θα κάνουν τον εγκλεισμό των 16 παικτών πιο άνετο. Πισίνα, τζακούζι και σάουνα είναι ορισμένες μόνο από τις ανέσεις που θα απολαύσουν οι παίκτες.

Τις ανέσεις όμως αυτές θα τις απολαύσουν κάτω από 56 κάμερες και 50 μικρόφωνα τα οποία θα καταγράφουν όλο το 24ωρο.

Μια από τις αλλαγές που θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στη νέα αυτή εκδοχή του reality είναι πως οι παίκτες κάθε εβδομάδα θα περνούν από δοκιμασίες.

Οι δοκιμασίες αυτές έχουν σκοπό να φέρνουν τα πάνω-κάτω στο σπίτι και είναι αυτές μάλιστα που θα εξασφαλίζουν στους παίκτες, με βάση το αποτέλεσμα, τον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό για τις απαραίτητες αγορές.

Επίσης, θα υπάρξουν και ορισμένες αποστολές οι οποίες θα δίνουν την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να κερδίσουν ασυλία και το προνόμιο της παραμονής τους στο σπίτι.

Οι αποχωρήσεις θα γίνονται μετά από ψηφοφορία καθώς οι συγκάτοικοι θα καλούνται μέσω ψηφοφορίας να επιλέξουν τους υποψήφιους προς αποχώρηση. Η τελική απόφαση ωστόσο θα ανήκει στο τηλεοπτικό κοινό.

Οι ώρες μετάδοσης

Μπορεί οι κάμερες να καταγράφουν κάθε κίνηση των διαγωνιζόμενων όλο το 24ωρο ωστόσο το «Big Brother» θα προβάλλεται στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ δυο ώρες την ημέρα και συγκεκριμένα από τις 23.00 έως τις 01.00. Όσον αφορά στο live, αυτό θα προβάλλεται την Κυριακή και θα ξεκινά στις 21.00.

Σοφία Πελεκάνου