Ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 25 ολόκληρα χρόνια, η Ελένη Μενεγάκη, βρίσκεται μπροστά από τις κάμερες. Ήταν 1995, όταν η παρουσιάστρια έκανε την εμφάνιση της στον «Πρωινό Καφέ» του Ant1. Με μαλλί σε πιο σκούρα απόχρωση, λίγο αμήχανη όμως με το ίδιο σκέρτσο και λαμπερό χαμόγελο.

Γράφει η Σοφία Πελεκάνου

Το 2020 έφτασε και η Ελένη Μενεγάκη έσκασε την είδηση… βόμβα. Την επόμενη χρονιά δεν θα βρίσκεται στην τηλεόραση. Και αν νομίζετε πως η αποχώρηση αυτή της ωραίας Ελένης δεν επηρεάζει το μιντιακό τοπίο, ξανασκεφτείτε το…

Η παρουσιάστρια κατάφερε να χριστεί «βασίλισσα» της τηλεόρασης από τους τηλεθεατές και προκάλεσε πονοκέφαλο στις… αντιπάλους της εδώ και αρκετά χρόνια.

Φυσικά ο τίτλος δεν της χαρίστηκε. Σκληρή διαπραγματεύτρια, επεξεργαζόταν και έριχνε στο τραπέζι των συζητήσεων κάθε όρο των συμβολαίων της, τόσο για την ίδια όσο και για τους συνεργάτες της. Και το κυριότερο; Στα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τηλεόραση είχε αναπτύξει επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Αρκετά συχνά απευθυνόταν σε εκείνους, δεν τους ξέχναγε. Δεν έκανε απλά μια εκπομπή. Έκανε παρέα με το κοινό της.

Στο όνομα της παρουσιάστριας έχουν φτιαχτεί μέχρι και φράσεις! «Μη σπρώχνεις βρε Μενεγάκη!» ακούγεται στους δρόμους αν κάποιος είναι πιο εκδηλωτικός στις εκφράσεις του όταν γελάει.

Η «Ελενίτσα», όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της, κατέκτησε τη κορυφή, έκανε το όνομα της brand name. Αρκούσε να δείξει ένα προϊόν στην εκπομπή της και αμέσως ξεπουλούσε. Το όνομα της μεταφραζόταν σε εγγυημένα υψηλά νούμερα τηλεθέασης για όποιο κανάλι την είχε στο δυναμικό της.

Με την αποχώρηση λοιπόν της Ελένης Μενεγάκη, ο «θρόνος» μένει κενός.

Και όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, θα υπάρξουν άτομα που θα θελήσουν να διεκδικήσουν αυτόν το θρόνο.

Όποιος ή όποια παρουσιάστρια αναλάβει τη μεσημεριανή ζώνη που κατείχε η Ελένη Μενεγάκη τόσα χρόνια στον Alpha θα πέσει αναπόφευκτα σε συγκρίσεις. Η παρουσιάστρια, «έχτισε» τη σχέση της με τους τηλεθεατές. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί το άτομο που θα θελήσει να «κοντραριστεί», έστω και με την… ανάμνηση της ωραίας Ελένης.

Επίσης, η πίτα της τηλεθέασης θα ξαναμοιραστεί… Με την απουσία της Ελένης Μενεγάκη από την τηλεόραση, ο χάρτης της μεσημεριανής ζώνης θα αλλάξει και οι τηλεθεατές θα μοιραστούν ξανά από την αρχή. Το πού θα καταλήξουν, είναι νωρίς να το πούμε.

Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως θα μοιραστούν ξανά και οι διαφημίσεις άρα τα έσοδα στα ταμεία των σταθμών.

Το τρίτο και τελευταίο, το οποίο είναι ξεκάθαρα δική μου άποψη και δεν είναι απαραίτητο κάποιος να συμφωνήσει μαζί μου, είναι πως θεωρώ ότι ξαφνικά θα εμφανιστούν σε διάφορα κανάλια και εκπομπές, νέες και ωραίες ξανθιές παρουσίες που θα θελήσουν να αποκτήσουν τη δική τους θέση μπροστά στις κάμερες. Φρέσκα πρόσωπα θα εμφανιστούν μπροστά στην τηλεόραση.

«Πολλές θέλουν να γίνουν Μενεγάκη…» σιγοψιθυρίζεται στους διαδρόμους των σταθμών.