Η ΕΡΤ… χορεύει σε ρυθμούς Eurovision και δεν θα μπορούσε να μην βγάλει στον «αέρα» και εκπομπή αφιερωμένη στον μουσικό διαγωνισμό.

Το όνομα της «Αντίστροφη μέτρηση» και στο τιμόνι της παρουσίασης θα βρίσκεται ο ηθοποιός Μιχάλης Μαρίνος.

Μία φορά την εβδομάδα, ο παρουσιαστής Μιχάλης Μαρίνος θα ταξιδεύει το τηλεοπτικό κοινό στον μαγικό κόσμο της μουσικής, της μόδας, των εκπλήξεων και των πιο ανατρεπτικών εμφανίσεων.

Η Eurovision, το μεγάλο μουσικό γεγονός, μετράει αντίστροφα και η εκπομπή «Αντίστροφη μέτρηση» θα είναι γεμάτη με αποκλειστικότητες, καλεσμένους, ρεπορτάζ και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις.

Η εκπομπή «Eurovision – Αντίστροφη μέτρηση» θα θυμίσει τα παλιά αλλά πάνω από όλα θα αναδείξει τα καινούργια, θα μεταδώσει -σε πρώτη προβολή- το video clip της ελληνικής συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, καθώς και των υπόλοιπων διαγωνιζόμενων χωρών.

Επίσης, στην εκπομπή θα παρουσιαστεί η ιστορία του θεσμού, αποκλειστικές πληροφορίες για τους πρωταγωνιστές-ερμηνευτές, καθώς και όλα όσα συμβαίνουν στην Eurovision.

Ακόμη, στην εκπομπή θα ακουστεί η γνώμη του κόσμου, θα υπάρξουν συνομιλίες με καλλιτέχνες ενώ θα προβληθεί και η προετοιμασία για τον μουσικό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία.

Η πρεμιέρα της εκπομπής πρόκειται να γίνει την Κυριακή 1η Μαρτίου 2020, στις 17:00.

Στην πρώτη εκπομπή καλεσμένοι είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου,  οι οποίοι και φέτος θα περιγράψουν το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Επίσης, θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση το video clip του τραγουδιού «SUPERG!RL» με τη Στεφανία Λυμπερακάκη, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.