Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε βρέθηκε όπως κάθε βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και σχολίασε το χθεσινό επεισόδιο με μέλη του Ρουβίκωνα να γράφουν συνθήματα έξω από το σπίτι του.

Ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «φασιστική και τρομοκρατική ενέργεια», εξαπολύοντας μύδρους εναντίον των μελών της αναρχικής ομάδας.

Ενώ έκανε και μία σύσταση προς την κυβέρνηση για αυστηροποίηση του νόμου, καθώς υποστήριξε πως «αποτελεί τρομοκρατική πράξη η έφοδος στο άσυλο της εστίας των ανθρώπων», ενώ επιτέθηκε και σε άλλους δημοσιογράφους, οι οποίοι χαρακτήρισαν το όλο ζήτημα «παρέμβαση του Ρουβίκωνα».

«Είναι η απόλυτη παραβίαση του ασύλου της εστίας. Είναι πράγμα ανίερο κι αυτό μας συνέβη για πολλοστή φορά από τους αναρχικούς», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Προσπαθούμε να τηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Νιώθουμε την επιβολή του φασισμού πάνω μας. Εμείς κατοικούμε σε μια πολυκατοικία, μαζί με άλλους ανθρώπους που προφανώς επηρεάζονται. Με την παρουσία μας εκεί ζουν δέκα χρόνια. Λέω ευθαρσώς τη γνώμη μου εδώ και χρόνια σε πολύ δύσκολες στιγμές και έχω εκθέσει σε μεγάλο κίνδυνο κι εμένα και την οικογένειά μου.

Σε αυτό το πλαίσιο, αυτή η επίθεση αγγίζει τον ΣΚΑΪ γιατί σου λέει δεν θα πεις τη γνώμη σου. Στοχεύει στην κάμψη του φρονήματος. Εφόσον εκφράζουμε δημόσιο λόγο εκτιθέμεθα και δεχόμαστε κριτική, αλλά άλλο αυτό, άλλο η φασισμός και άλλο να σου κάμψω το φρόνημα. Σε αυτό στοχεύουν αυτά τα γκρουπούσκουλα».

«O δημοσιογράφος έκανε και μία σύσταση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Πρέπει η κυβέρνηση να σκεφτεί ότι η παραβίαση του οικογενειακού ασύλου είναι πράξη τρομοκρατίας. Πρέπει να αναβαθμιστεί ο νόμος. Δεν μπορεί να μπαίνουν αυτοί και να ζητούν τον λόγο από τον επαγγελματία. Δεν μπορούν να εισβάλλουν. Θα πρέπει η κυβέρνηση να φέρει νόμο. Πώς κάποιοι συνάδελφοι υιοθετούν την φράση της “παρέμβασης”. Είναι η επέλαση του φασισμού και κάποιοι συνάδελφοί μας το χρησιμοποιούν ενώ έχει κι ένα θετικό χαρακτήρα.

Σε αντικειμενικό γεγονός λέω την υποκειμενική μου γνώμη. Αυτή είναι η επιτομή του δυτικού κόσμου, αυτό κάνω και καλώς δέχομαι κριτική για όσα λέω.

«Είχαμε πάει σούπερ μάρκετ και είπαμε κάτι να φάμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κουδούνι, ήταν μια συγκάτοικος με το παιδί της που ήρθε αντιμέτωπη με αυτή την ομάδα φασιστών, τρομοκρατών», κατέληξε ο δημοσιογράφος.