Το Σεπτέμβριο, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 22:00, το Novacinema 2 προβάλλει τις καλύτερες χορευτικές ταινίες, σ’ ένα μοναδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα γεμάτο μουσική, ρυθμό και κίνηση. Ταινίες κλασικές που έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό, αλλά και παραγωγές των τελευταίων χρόνων, έρχονται στο κινηματογραφικό κανάλι της Nova.

Στην κλασική ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο» (12/9), ο Τζον Τραβόλτα γίνεται ο «βασιλιάς της πίστας» και αποφασίζει να συμμετάσχει σ’ έναν διαγωνισμό χορού. Ακολουθεί στις 13/9 η ταινία «Magic Mike» μ’ έναν 30χρονο «μάγο» του αντρικού στριπτίζ να αναλαμβάνει να μυήσει έναν 19χρονο στα μυστικά του επαγγέλματός του. Η φιλία που θα γεννηθεί θα τον φέρει αντιμέτωπο με οδυνηρές αλήθειες.

«Χορεύετε;»… Στις 19/9, ο Ρίτσαρντ Γκιρ υποδύεται έναν επιτυχημένο άνδρα με μια υπέροχη οικογένεια, που βλέπει τη ζωή του να αλλάζει όταν γράφεται σε μια σχολή χορού, όπου γνωρίζει μια αιθέρια ύπαρξη με μελαγχολικό βλέμμα, που υποδύεται η Τζένιφερ Λόπεζ.

Στο μιούζικαλ «Step Up 4: Revolution» (20/9), τα μέλη μιας «συμμορίας» χορού κάνουν τη δική τους επανάσταση στους δρόμους του Μαϊάμι.

Στις 26/9, θα προβληθεί το ριμέικ της μουσικής κωμωδίας του 1984, «Footloose». Το αφιέρωμα του Novacinema 2 θα ολοκληρωθεί στις 27/9 με το μιούζικαλ «Streetdance 2». Μετά την ταπείνωσή του από μια αμερικανική ομάδα χορευτών, ο ταλαντούχος Ας ταξιδεύει σε ολόκληρη την Ευρώπη για να συγκεντρώσει τους καλύτερους χορευτές και να πάρει μια θριαμβευτική ρεβάνς.