Ένα δύσκολο ταξίδι έξι μηνών έφθασε στο τέλος του το βράδυ της Πέμπτης. Πανέμορφα κορίτσια δήλωσαν συμμετοχή στο Greece’s Next Top Model 2 κυνηγώντας το όνειρο τους για μια καριέρα στον χώρο της μόδας.

Τρία νεαρά μοντέλα κατάφεραν και έφεραν εις πέρας δύσκολες δοκιμασίες και έφθασαν στον μεγάλο τελικό του Greece’s Next Top Model 2.

Κάτια Ταραμπάνκο, Κέισι Μίζιου και Άννα Μαρία Ηλιάδου ήταν οι τρεις κοπέλες που με τις πόζες τους και τις επιδόσεις τους έφθασαν στο τελικό πλατό.

Ντυμένες με λαμπερές τουαλέτες και το άγχος διάχυτο, εμφανίστηκαν στο πλατό όπου εκτός από τους τέσσερις κριτές, Βίκυ Καγιά, Άγγελο Μπράτη, Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Δημήτρη Σκουλό, τις περίμεναν και όλες οι συμπαίκτριες τους.

Αγκαλιές, φιλιά και χαρά κυριάρχησαν αφήνοντας στην άκρη τις κόντρες που είχαν δημιουργηθεί τόσους μήνες.

«Είμαστε έτοιμοι; Πάμε για τελικό;» αναφώνησε η Βίκυ Καγιά δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την έναρξη της αξιολόγησης των τελευταίων φωτογραφιών των φιναλίστ άρα και την έναρξη του τελικού.

Ένα εξώφυλλο στη Vogue, 50.000 ευρώ, συμβόλαιο με εταιρεία καλλυντικών και συμβόλαιο με πρακτορείο μόδας στο Αμβούργο είναι τα έπαθλα της νικήτριας.

Οι βαθμολογίες

Πρώτα, οι κριτές σχολίασαν τη φωτογράφιση με τα μπουρνούζια και τα διαμάντια.

Η πρώτη φωτογραφία που εμφανίστηκε στο wall για να κριθεί από τους κριτές ήταν αυτή της Άννας Μαρίας.

«Είσαι πολύ πιο ακριβή από τα πετράδια που φοράς στο λαιμό σου» είπε στη παίκτρια ο Άγγελος Μπράτης ενώ η Ηλιάνα Παπαγεωργίου τόνισε πως: «Για μένα προσωπικά είναι η καλύτερη φωτογραφία στο GNTM και το GNTM 2».

«Βλέπω μπροστά μου ένα κορίτσι ολοκληρωμένο μοντέλο που θα κάνει καριέρα» είπε η Βίκυ Καγιά.

Και οι τέσσερις κριτές βαθμολόγησαν τη συγκεκριμένη πόζα με 10 βαθμούς.

Στη συνέχεια στο wall εμφανίστηκε η φωτογραφία της Κέισι. «Μ’ αρέσει η φωτογραφία σου, μ’ αρέσει το ύφος σου αν και θα το ήθελα πιο μπλαζέ» της τόνισε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου ενώ ο Δημήτρης Σκουλός την χαρακτήρισε «ultra sic».

«Φανταστική σου στιγμή» αναφώνησε η Βίκυ Καγιά και ο Άγγελος Μπράτης εστίασε στο «υπέροχο χαμόγελο» της όπως το χαρακτήρισε αν και εντόπισε κάποιο δισταγμό.

Οι κριτές βαθμολόγησαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία ως εξής: Ηλιάνα Παπαγεωργίου – 9, Δημήτρης Σκουλός -9, Βίκυ Καγιά -9,  Άγγελος Μπράτης -8. Συνολικά η βαθμολογία της ήταν  35.

Επόμενη ήταν η φωτογραφία της Κάτιας την οποία χαρακτήρισε «κουκλάρα» η Βίκυ Καγιά. «Είναι κάτι που σα να το έχουμε ξαναδεί» τόνισε ο Άγγελος Μπράτης και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου συμφώνησε μαζί της.

Οι κριτές βαθμολόγησαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία ως εξής: Ηλιάνα Παπαγεωργίου – 9, Δημήτρης Σκουλός -9, Βίκυ Καγιά -9,  Άγγελος Μπράτης -9. Συνολικά η βαθμολογία της ήταν  36.

Σειρά είχαν οι φωτογραφίες με άρωμα Κούβας.

«Όταν ξεκίνησες να ποζάρεις με άγχωσες» ανέφερε η Βίκυ Καγιά στην Άννα Μαρία σχολιάζοντας τη δική της φωτογραφία ενώ η Ηλιάνα Παπαγεωργίου της τόνισε πως κάτι της έλειπε από την πόζα αλλά έχει εκμεταλλευτεί το μεγάλο της ατού που είναι το βλέμμα της.

Οι κριτές βαθμολόγησαν ως εξής τη συγκεκριμένη προσπάθεια: Δημήτρης Σκουλός -8, Βίκυ Καγιά – 8 , Άγγελος Μπράτης -9, Ηλιάνα Παπαγεωργίου – 8.

Επόμενη ήταν η Κέισι Μίζιου να ακούσει τα σχόλια της για τη φωτογραφία της. «Είσαι καταπληκτική» της είπε με ενθουσιασμό ο Άγγελος Μπράτης και η Ηλιάνα Παπαγεωργίου την χαρακτήρισε «πανάκριβη» αλλά και λίγο… «ξινούλα»!

Οι κριτές βαθμολόγησαν ως εξής τη φωτογραφία της παίκτριας: Δημήτρης Σκουλός – 9, Βίκυ Καγιά – 9, Άγγελος Μπράτης – 10, Ηλιάνα Παπαγεωργίου – 9.

Τελευταία, εμφανίστηκε στο wall η φωτογραφία της Κάτιας. Τον λόγο πήρε πρώτα η Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «έχω μείνει άφωνη, είσαι υπέροχη, συγχαρητήρια! Είναι μια υπέροχη λήψη τελικού!» είπε η κριτής και μαζί της συμφώνησαν η Βίκυ Καγιά και ο Δημήτρης Σκουλός.

Αντίθετη άποψη είχε ο Άγγελος Μπράτης:  «Αυτό που δεν μ’ αρέσει είναι που είσαι εντελώς απόκοσμη».

Οι κριτές βαθμολόγησαν ως εξής τη φωτογραφία της παίκτριας:  Δημήτρης Σκουλός – 10, Βίκυ Καγιά -10, Άγγελος Μπράτης – 8, Ηλιάνα Παπαγεωργίου – 10.

H live μετάδοση

Και ενώ η ψηφοφορία μετατράπηκε σε ντέρμπι με την Άννα Μαρία να έχει συγκεντρώσει 73 βαθμούς, την Κέισι 72 και την Κάτια 74, η Βίκυ Καγιά έδωσε πάσα για διαφημίσεις ενημερώνοντας τις φιναλίστ πως η τελική ψηφοφορία προβαλλόταν σε ζωντανή μετάδοση.

H live μετάδοση ξεκίνησε και οι τέσσερις κριτές υποδέχθηκαν το τηλεοπτικό κοινό με συγκινητικά λόγια και υπενθυμίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα αναδειχθεί η μεγάλη νικήτρια του Greece’s Next Top Model 2.

Στη συνέχεια όλες οι παίκτριες που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό έκαναν το τελευταίο τους catwalk με νάζι και μπρίο.

Ζενεβιέβ Μαζαρί και Έλενα Χριστοπούλου εμφανίστηκαν στο πλατό και με τις ατάκες τους προκάλεσαν κύμα γέλιου.

«Εγώ αυτό που έχω να πω για όλα τα κορίτσια είναι ότι πως από τη πρώτη στιγμή ακόμα και στα πιο δύσκολα concept ήταν άψογες. Θα μου λείψουν όλες ακόμα και αυτές με τις οποίες δεν τα πήγαινα τόσο καλά» είπε η Ζενεβιέβ Μαζαρί.

«Εμένα δεν θα μου λείψει καμία! Γιατί όμως; Γιατί θα της βλέπω όλες. Ένα θέλω να σας πω, κανένας δεν είναι on top αν δεν πατάει γερά στα πόδια του» είπε η Έλενα Χριστοπούλου.

Στο τέλος, οι τρεις καλύτερες του φετινού διαγωνισμού, Κέισι Μίζιου, Άννα Μαρία Ηλιάδου και Κάτια Ταραμπάνκο εμφανίστηκαν για να κριθούν για τελευταία φορά.

Οι τελευταίες φωτογραφίες που έκριναν οι κριτές ήταν αυτές που τράβηξαν οι διαγωνιζόμενες με τους συντρόφους τους «χορεύοντας στη βροχή».

Πρώτη φωτογραφία που εμφανίστηκε στο wall ήταν αυτή της Άννας Μαρίας. «Ερωτική και κλασική» χαρακτήρισε τη πόζα της ο Άγγελος Μπράτης ενώ η Ηλιάνα Παπαγεωργίου της έδωσε πολλά μπράβο.

Ο Δημήτρης Σκουλός αποθέωσε την προσπάθεια της Άννας Μαρίας και η Βίκυ Καγιά τόνισε πως στο παιχνίδι η παίκτρια ξεκίνησε ως κοριτσάκι και κατέληξε γυναίκα.

Οι κριτές βαθμολόγησαν ως εξής τη φωτογραφία της παίκτριας:  Δημήτρης Σκουλός – 9, Βίκυ Καγιά -10, Άγγελος Μπράτης- 10, Ηλιάνα Παπαγεωργίου – 10.

Στη συνέχεια οι κριτές σχολίασαν τη φωτογραφία της Κέισι. «Φαίνεται ο έρωτας και η αγάπη που έχετε μεταξύ σας. Ίσως να έχει λίγο περισσότερο συναίσθημα απ’ ότι θα ήθελα και έχεις ξεχάσει τον ρόλο σου ως μοντέλο» είπε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Σκουλός ανέφερε: «Μου αρέσει πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ».

«Έχεις το star quality πάνω σου. Πρόκειται για ένα αριστούργημα» τόνισε η Βίκυ Καγιά και ο Άγγελος Μπράτης είπε: «Είσαι μια κούκλα έτσι κι αλλιώς, θα μου άρεσε να έδειχνες λίγο περισσότερο το πρόσωπο σου».

Οι κριτές βαθμολόγησαν ως εξής τη φωτογραφία της παίκτριας:  Δημήτρης Σκουλός -9, Βίκυ Καγιά -9, Άγγελος Μπράτης-9 , Ηλιάνα Παπαγεωργίου -9.

Η τελευταία φωτογραφία που εμφανίστηκε στο wall ήταν της Κάτιας. Ο Δημήτρης Σκουλός αναφέρθηκε στις υποκριτικές ικανότητες της διαγωνιζόμενης, η οποία είναι «πάντα εντός ρόλου» όπως χαρακτηριστικά είπε ο κριτής. «Μια υπέροχη εικόνα, αριστούργημα» σχολίασε η Βίκυ Καγιά και ο Άγγελος Μπράτης τόνισε πως: «Το έχεις πάει σε άλλο επίπεδο, έχεις δημιουργήσει μια φορτισμένη συναισθηματικά εικόνα, είναι μια εικόνα που μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμα». Τελευταία σχολίασε η Ηλιάνα Παπαγεωργίου η οποία ανέφερε πως μέσα από τη φωτογραφία αυτή νιώθει την ένταση.

Οι κριτές βαθμολόγησαν ως εξής τη φωτογραφία της παίκτριας: Δημήτρης Σκουλός -10, Βίκυ Καγιά -9,Άγγελος Μπράτης- 10, Ηλιάνα Παπαγεωργίου -9.

Στη συνέχεια, η κατάσταση πέρασε στα χέρια του τηλεοπτικού κοινού το οποίο μέσα από το my.star.gr/vote ψήφισε την αγαπημένη του παίκτρια.

Το ποσοστό που θα συγκέντρωνε η κάθε παίκτρια μετατράπηκε σε βαθμούς και προστέθηκε στις βαθμολογίες των κριτών αναδεικνύοντας τη μεγάλη νικήτρια του Greece’s Next Top Model 2.

Αυτό όμως δεν έγινε καθώς το σύστημα έπεσε από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου οπότε η παραγωγή αποφάσισε η Κάτια και η Άννα Μαρία που είχαν συγκεντρώσει από 112 βαθμούς να μοιραστούν το έπαθλο.