Σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον χαμό του αείμνηστου εκδότη της εφημερίδας «ΦΩΣ», Θεόδωρου Νικολαΐδη, τον Μάρτιο του 2017 και σε ηλικία 92 ετών, το βράδυ του Σαββάτου (20/11) έφυγε από τη ζωή και η σύζυγός του, Ειρήνη, στα 85 της χρόνια.

Η κηδεία της γυναίκας που συνόδευσε στη ζωή του -επί δεκαετίες- τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορική αθλητική εφημερίδα και με τον οποίον απέκτησαν μαζί δυο κόρες, την Μαρία και την Όλγα, ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 15:00, στο Α’ Νεκροταφείο και στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνου να δοθούν τα χρήματα στη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα», άνθρωπος της οποίας θα παρίσταται στο νεκροταφείο την ώρα της κηδείας.

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης, θέλοντας να τιμήσει τη σύζυγό του, και ενώ εκείνη δεν εμπλεκόταν στα της εφημερίδας, δημοσίευσε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, στη θέση του βασικού θέματος, μεγάλη φωτογραφία της Ειρήνης Νικολαΐδου σε νεανική ηλικία. Δείγμα του πόσο δεμένο ήταν το ζευγάρι, που πλέον θα είναι ξανά μαζί.

Ήταν η έκδοση του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, όταν με αφορμή τη βράβευση του Θεόδωρου Νικολαΐδη από το Ίδρυμα Μπότση, το «ΦΩΣ» δημοσίευσε αρκετό υλικό από στιγμές της οικογένειας, όπως φωτογραφίες και αφιερωματικά κείμενα. Εκεί εξηγούνταν και οι λόγοι για τους οποίους η Ειρήνη Νικολαΐδου αναγκάστηκε να αφήσει το δεύτερο σπίτι της.

Στην ίδια έκδοση, υπήρχε συγκινητικό κείμενο της Όλγας Νικολαΐδου, που αποκάλυπτε γιατί όταν ήταν σε μικρή ηλικία ζήλευε το «ΦΩΣ», καθώς της στερούσε για πολλές ώρες από τα αγαπημένα της πρόσωπα, που ήταν οι γονείς της. Ωστόσο, στο τέλος επισήμαινε την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι η ιστορική εφημερίδα υπήρχε ακόμη -όπως μέχρι και σήμερα.

«Όταν ήμουν μικρή δεν αγαπούσα το “ΦΩΣ”. Το ζήλευα Γιατί οι γονείς μου, συνέχεια, σε αυτό ήταν. Εκείνο τους χαιρόταν, όχι η αδελφή μου και εγώ. Θυμάμαι μέχρι ότι είχα προσευχηθεί στον Θεό να “πάψει να υπάρχει το ΦΩΣ” (…) Σήμερα, νιώθω ευγνωμοσύνη που το “ΦΩΣ” συνεχίζει να υπάρχει, σε ένα τοπίο μαύρο και δυσοίωνο για τις εφημερίδες», ήταν το μήνυμά της.

Μάλιστα, παρά τον θρήνο της, η Όλγα Νικολαΐδου προχώρησε σε μια δημοσίευση μέσω του λογαριασμού της στο Facebook, όπου αναφερόταν στην παράσταση στην οποία είναι συντελεστής με όνομα «Μάνα, Πηγή του Παραδείσου». Η συγκινητική λεζάντα με την οποία τη συνόδευσε ήταν η εξής λιτή: «Μάνα, πηγή του Παραδείσου! Πράγματι…», με τα συλλυπητήρια κάτω από τη δημοσίευση να είναι πάρα πολλά.