Το φετινό ταξίδι του Survivor 3 έφτασε στο τέλος του, σε μία χρονιά δύσκολη για το πάλαι ποτέ ισχυρό ριάλιτι επιβίωσης. Οι δόξες στους πίνακες τηλεθεάσεις δεν επαναλήφθηκαν φέτος και το άλλοτε δυνατό χαρτί του ΣΚΑΪ έβλεπε τα νούμερά του να μην παίρνουν με τίποτε την ανηφόρα.

Το βράδυ της Κυριακής, το Survivor ρίχτηκε για τελευταία φορά στη μάχη της τηλεθέασης, μιας και πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός (για την ελληνική πλευρά, αφού για την τούρκικη πραγματοποιήθηκε παράλληλα ο ημιτελικός), ο οποίος επίσης είχε πολλές ιδιαιτερότητες. Για πρώτη φορά στα τρία χρόνια προβολής του έγινε στην Τουρκία (και συγκεκριμένα στην Αλικαρνασσό) σε ένα άνευρο live, που δεν είχε τον παλμό των δύο προηγούμενων τελικών. Μάλιστα, οι αλλαγές ήταν τόσες, που ο τηλεθεατής στην αρχή δυσκολεύτηκε να καταλάβει τι ακριβώς θα ακολουθούσε.

Μεγάλη νικήτρια του ριάλιτι επιβίωσης αναδείχθηκε η Κατερίνα Δαλάκα, η οποία πήρε την «εκδίκησή» της για περσινή ήττα, ενώ φέτος ο τελικός ήταν γυναίκεια υπόθεση, μιας και η δεύτερη φιναλίστ ήταν η Δήμητρα Βαμβακούση. Ήταν, όμως, και η prime time ζώνη της Κυριακής υπόθεση… Survivor;

Μετά την πρεμιέρα πριν πέντε μήνες, το ριάλιτι του ΣΚΑΪ σημείωσε και πάλι υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Συγκριτικά με τους δύο προηγούμενους τελικούς, ο φετινός σημείωσε σαφώς χαμηλότερα νούμερα, αλλά σε σχέση με την τηλεθέαση που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, χθες τα πήγε πολύ καλά.

Συγκεκριμένα, στο γενικό σύνολο έκανε 25,7%, φτάνοντας σε τέταρτο μέχρι το 36,4%. Στο δυναμικό κοινό (18-54), έκανε 20,4% ενώ σε τέταρτο έφτασε στο 30,2%.