Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της «Εφημερίδας των Συντακτών» και του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή πρωτοσέλιδο με διαφημιστικό ένθετο της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, με ανάρτησή του στο Twitter, έστρεψε τα βέλη του προς την εφημερίδα μετά από πρωτοσέλιδο, όπου, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, το διαφημιστικό του κόμματος έχει ιδιαιτέρως έντονη παρουσία, καλύπτοντας την αρχική σελίδα.

«Ωραίο πρωτοσέλιδο έχει σήμερα η ΕΦΣΥΝ. Δεν ξέρω πόσο στοιχίζει αλλά δεν μου έχει ξανατύχει τόσα… χρόνια, εφημερίδα να δέχεται να καλύψει το πρωτοσέλιδό της με διαφήμιση κόμματος και μάλιστα κόμματος που της κάνει επιθέσεις και την απαξιώνει».

Από την πλευρά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» απάντησε στον κ. Βαξεβάνη με σημείωμά της, κατηγορώντας τον για «άθλια παραποίηση».

Η εφημερίδα της Κολοκοτρώνη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ορισμένοι αναγνώστες μας διαμαρτυρήθηκαν για το διαφημιστικό ένθετο της Ν.Δ. στις μέσα σελίδες της εφημερίδας. Όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας μας, οι διαφημιστικές καταχωρίσεις είναι ευπρόσδεκτες με την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν επηρεάζουν στο ελάχιστο τη γραμμή της εφημερίδας, γεγονός που έχει αποδειχτεί στην επτάχρονη πορεία μας. Το ένθετο αυτό μπήκε και σε πολλές άλλες εφημερίδες.

Υπήρξε όμως μια άθλια παραποίηση στην οποία προέβη ο Κώστας Βαξεβάνης, προβάλλοντας μια πλαστή φωτογραφία του πρωτοσέλιδου της «Εφ.Συν.». Σε αυτήν κατασκεύασε ο ίδιος ένα πρωτοσέλιδο με το ένθετο της Ν.Δ. να καλύπτει όλο το περιεχόμενο της πρώτης σελίδας.

Πρόκειται για προβοκάτσια ενάντια στην ανεξάρτητη και συνεταιριστική εφημερίδα μας και κατάφωρη παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στις καλοπροαίρετες διαμαρτυρίες επισημαίνουμε ότι οι αναγνώστες μας έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν το πρόγραμμα της Ν.Δ. και να διαπιστώσουν όλα εκείνα που περιμένουν τους πολίτες αν αυτό το πρόγραμμα υιοθετηθεί. Καλή ανάγνωση λοιπόν και ακόμα καλύτερη ψήφο την επόμενη Κυριακή!».

TAGS