Προς μεγάλη απογοήτευση μεγάλου μέρους του φανατικού κοινού του MasterChef 3 αλλά και όλων όσοι είχαν εκτιμήσει την αθόρυβη αλλά δυνατή παρουσία του, τη σταθερή και αταλάντευτη πορεία του και τον «καθαρό» χαρακτήρα του, ο Χρήστος Μπάρκας, ο θρυλικός «Κρατς» του MasterChef έφτασε στην τελική τριάδα αλλά δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.

Η στιγμή της αποχώρησής του ήταν μια ολόκληρη «παράσταση», με χιούμορ, αυτοσαρκασμό, ειλικρινείς ευχαριστίες κι έναν Χρήστο τόσο αγνώριστο που ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον ρώτησε «Καλά, 80 επεισόδια γιατί δεν μίλαγες;!», «άντε ντε, τι με έπιασε σήμερα! Λειτουργώ αλλιώς, είναι το μαγικό φιντάνι» απάντησε εκείνος, με το πλατό να ξεσπά σε γέλια.

Για τον τίτλο του νέου Έλληνα MasterChef θα αναμετρηθούν ο Μανώλης και η Σπυριδούλα.

«Και τώρα, τι να πούμε για σένα…» λέει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος καθώς ο Χρήστος μένει μόνος απέναντι στους κριτές, με την αποχώρησή του να έχει κριθεί. «Ε, κάτι θα υπάρχει…» αστειεύεται εκείνος και ο Σωτήρης Κοντιζάς ξεσπά σε γέλια. «Είναι η πρώτη φορά που χαλαρώνει!» λέει γελώντας για τον διαγωνιζόμενο που τους κέρδισε όλους με τις μαγειρικές ικανότητές του αλλά κυρίως με το ήθος του.

«Θα σου πω εγώ τι έχω στο μυαλό μου για σένα και δεν είναι μόνο μαγειρικό, θα καταλάβεις έξω βγαίνοντας πόσα ωραία μηνύματα έχεις περάσει με τη στάση σου ως άνθρωπος, με την ευγενική σου στάση, με τη συμπεριφορά σου απέναντι στους συμπαίκτες σου, σε μας, στις δοκιμασίες. Θα το καταλάβεις. Τον δρόμο σου στη μαγειρική θα τον βρεις, εσύ είχες μία πορεία εξαιρετική» του είπε αποχαιρετώντας τον ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. «Πολλά συγχαρητήρια για τον Χρήστο, τον μάγειρα θα τον βρεις έξω».

«Σε σένα είδαμε έναν άνθρωπο με καθαρό βλέμμα» του είπε ο Πάνος Ιωαννίδης, «χωρίς καμία πονηρή σκέψη, χωρίς καμία στρατηγική. Ήρθε εδώ για να μαγειρέψει, να κάνει αυτό που αγαπάει. Η μαγειρική είναι στο αίμα σου. Πέραν από την εξωτερική ομορφιά που έχεις, έχεις και εσωτερική. Κι αυτό… κρατς» πρόσθεσε με χιούμορ ο κριτής του MasterChef, υπενθυμίζοντας την επική στιγμή του Χρήστου Μπάρκα στην έναρξη του παιχνιδιού. 

«Εγώ θα ήθελα ένα πράγμα, να είσαι πιο χαλαρός, όπως είσαι τώρα» του είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς. «Το ταξίδι δεν σταματάει εδώ αλλά ξεκινάει, είναι το τι θα κάνεις όταν βγεις από εδώ μέσα».

«Άντε ντε», του απαντά ο Χρήστος, «τι θα κάνεις;» τον ρωτά ο Κοντιζάς, «αυτό δεν ξέρω!» απαντά με τους κριτές να ξεσπούν σε γέλια. «Εισιτήριο, Κουάλα Λουμπούρ, κι έχω ξυρίσει το κεφάλι!»

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ ειλικρινά, που σας γνώρισα, μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω πάρα πολλά πράγματα» είπε αποχαιρετώντας, «μένω σε ένα μεγάλο ευχαριστώ, θα έχω πολλά να θυμάμαι. Θέλω να ευχαριστήσω κι όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν τους βλέπουν οι κάμερες, που μας φρόντιζαν, για την καθημερινότητά μας».

Στην καθιερωμένη ερώτηση ποιος θα είναι ο νικητής του MasterChef 3, ο Χρήστος απάντησε: «Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα είμαι εγώ!» και τελικά εξέφρασε την υποστήριξή του στην «πρώτη Ελληνίδα MasterChef», τη Σπυριδούλα, «καθαρά για το γυναικείο πρότυπο» προσθέτοντας: «Μανωλάκη, δεν είσαι χαμένος, έχεις τσιμπήσει το δεκαρικάκι!»