Αντιμέτωποι με ακόμα μια απαιτητική δοκιμασία ήρθαν στο επεισόδιο της Τετάρτης οι παίκτες του MasterChef 3, που κλήθηκαν να μαγειρέψουν ομαδικά για τους πρέσβεις και τους εκπροσώπους κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Ζάππειο.

Μπλε και κόκκινοι, με αρχηγούς τον Πάνο και τον Χρήστο, ρίχτηκαν στη μάχη των finger food, ωστόσο στην κόκκινη ομάδα η πρώτη «κόντρα» εκδηλώθηκε ήδη από την κατάρτιση του μενού και την κατανομή των πιάτων.

Η Άλκηστις ήταν εκείνη που ενοχλήθηκε από τη στάση του Μανώλη, τόσο επειδή, όπως η ίδια είπε, σε ό,τι πρότεινε ο Μανώλης έλεγε «όχι», όσο και επειδή του ανατέθηκε το πιάτο με τα υλικά που εκείνη είχε επιλέξει, με βάση τις σημαίες, στη διαδικασία επιλογής παικτών στην κάθε ομάδα.

«Ξενέρωσα πάρα πολύ, εμένα μου είχε τύχει μοσχαράκι φιλέτο με μουστάρδα, και ήθελα να το μαγειρέψω εγώ και όχι ο κάθε Μανώλης» σχολίασε στην κάμερα του MasterChef κι αργότερα πρόσθεσε: «Πάρα πολύ καλή όλη η συνεννόηση εξαιρουμένου του Μανώλη, ό,τι κι αν έλεγα έλεγε όχι ή είχε άρνηση. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνει, ίσως δεν με χωνεύει, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, καρφάκι δεν μου καίγεται. Δεν με χωνεύει μία, δεν τον χωνεύω δέκα. Δεν έχω έρθει εδώ για να κάνω φιλίες, δεν υπάρχει αυτή η λέξη».