Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλοκιάκος δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά και ελπίζουμε ότι με το “ρευστό” που θα εισρεύσει από διάφορες πηγές θα εξασφαλιστεί».

«Δεν έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο ούτε την Ένωση Συντακτών, ούτε τις παρατάξεις, ούτε τους δημοτικούς συμβούλους, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος και σε αυτό το σημείο έθεσε θέμα λογικής και ηθικής, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί ένας οδοκαθαριστής να παίρνει 7 εκατοστάρικα και στο όνομα όποιας συλλογικής σύμβασης, με μια απασχόληση που δεν είναι πλήρης, να παίρνει κάποιος 3.000 ευρώ μεικτά».

«Θα κατέβει η οροφή σε ένα επίπεδο και λογικής και ηθικής» πρόσθεσε ο δήμαρχος Πειραιά. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των 58 εργαζομένων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, Γιάννης Κλάδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ είπε ότι αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που αμοίβονται με τη συλλογική σύμβαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες.

Πρόσθεσε ότι στις 15 Οκτωβρίου κάποιοι εργαζόμενοι πήραν έναντι το μισθό του Ιουλίου, ενώ αναφερόμενος στο θέμα ότι στη ΔΗΡΑΠ υπάρχουν υψηλοί μισθοί, υπογράμμισε ότι δεν είναι πάνω από τρεις οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, που έχουν 32 χρόνια υπηρεσίας και αμείβονται με 2.200 ευρώ.