Για δεύτερη φορά ανέβαλε το Συμβούλιο της Επικράτειας τη συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου, μετά τις προσφυγές ιδιωτικών καναλιών που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η προκήρυξη για την χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης 35 εκατομμυρίων ευρώ η μία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δικάσιμος για τη συζήτηση θα προσδιοριστεί την ερχόμενη εβδομάδα, με την αναβολή να καθίσταται απαραίτητη λόγω τού ότι η αδειοδοτική διαδικασία συνεχίζεται και έχουν εκλείψει ορισμένοι λόγοι που προβάλλουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί στις αιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Alpha, ΣΚΑΪ, STAR και MEGA, όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ, έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των επτά αδειών.

Το τίμημα θα καταβληθεί σε 10 ισόποσες δόσεις και η διάρκεια ισχύος των αδειών αυτών θα είναι δεκαετής από την ημερομηνία της έκδοσης της καθεμίας από αυτές.

Η πλευρά των καναλιών υποστηρίζει ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι σχετικές κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες με την ΕΣΔΑ.