Παππάς: Δεν θα υπάρξει «σοκ και δέος» στη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφώνων

«Δεν υπάρχει περίπτωση και δεν θα κλείσουν απότομα τα FM»


MEDIA
13:23
15/01/2018
Παππάς: Δεν θα υπάρξει «σοκ και δέος» στη διαδικασία αδειοδότησης των ραδιοφώνων
5
loading

«Ουδείς πρέπει να ανησυχεί, δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε πολιτικές τύπου σοκ και δέος», ήταν η ρητή διαβεβαίωση που έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από τη Βουλή κατά την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης των ραδιοφώνων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, ως μέρος της συμφωνίας, δημοσιεύεται ο χάρτης των συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο, στο οποίο θα υπάρχει δυνατότητα εκπομπής για πάνω από 1300 ραδιοφωνικούς σταθμούς, ψηφιακούς, κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, στο νομοσχέδιο για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Παππάς δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και δεν θα κλείσουν απότομα τα FM» και διαβεβαίωσε ότι «δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς και κυρίως δεν χρειάζεται να ανησυχεί σταθμός, ο οποίος έχει εργαζόμενους, κατά τεκμήριο παράγει πρόγραμμα, παράγει προϊόν και επίσης κατά τεκμήριο παράγει και μία δημόσια υπηρεσία».

Όπως επίσης είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μαζί με τους δήμους, για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, θα δώσουμε τη μάχη ούτως ώστε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο ευνοϊκής μεταχείρισης μέσα σε αυτή την διαδικασία.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε σε πολιτικές τύπου «σοκ και δέος». Μία φορά εφαρμόστηκαν στον τομέα της Ενημέρωσης τέτοιου τύπου πολιτικές και ήταν με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εμείς θα έχουμε και ομαλή μετάβαση και βεβαίως τη ρύθμιση με το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Κανείς λοιπόν, δεν πρέπει να ανησυχεί. Με διάλογο θα προχωρήσουμε και αυτή την μεγάλη μεταρρύθμιση χωρίς να υπάρξουν ανησυχίες είτε για τα ραδιόφωνα της Εκκλησίας, είτε για τα δημοτικά ραδιόφωνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

Παρατήρησε ακόμη ότι πρόκειται για μια απαραίτητη νομοθέτηση και αποτελεί πολιτική προτεραιότητα διότι - όπως επισήμανε - και εδώ η κυβέρνηση παρέλαβε ένα καθεστώς άναρχο, ένα καθεστώς μη αδειοδότησης με κίνδυνο και πίεση από τους θεσμούς. «Είναι από τις λίγες φορές που το λέω, είχαμε την πίεση να αδειοδοτήσουμε για το αναλογικό ραδιόφωνο» αποκάλυψε ο κ. Παππάς, εξηγώντας ότι εκεί θα υπήρχε ο κίνδυνος κλεισίματος, «εκεί πραγματικά θα είχαμε πάρα πολλά προβλήματα γιατί οι χωρητικότητες είναι πολύ μικρότερες. Διότι αν πηγαίναμε στη ρύθμιση χωρίς να μεριμνήσουμε για τη μετάβαση στις νέες τεχνολογίες θα υπήρχε εξαιρετικό πρόβλημα».

Τέλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι και σε αυτό τον τομέα, έχουμε πλέον «τα σημάδια και τα σημεία» μιας Ελλάδας που ανακάμπτει, μιας Ελλάδας που αποκτά χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης χώρας, όπου και οι θεσμοί λειτουργούν και οι νόμοι γίνονται σεβαστοί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar αδειοδότηση σύριζα

  ...Στων ψαρών την ολόμαυρη ράχη ...μόνο Μιά ΕΡΤ στις ΕΚΛΟΓΈΣ θα ΥΠΆΡΧΕΙ ■■■

 2. avatar πες το καθαρά, ρε

  Όποιος ...μας πληρώσει, δεν πρέπει να φοβάται ΛοΛ

  1. avatar Αυτονόητο για νοήμονες

   Άλλο οι κλεφταράδες καναλάρχες της διαπλοκής και τα κόμματα τσιράκια τους. Άλλο τα ραδιόφωνα.

 3. avatar Εεεεεεετσι

  Άφησε τα τσικό ο μικρός δικτάτορας, αυτός ασχολείται μόνο με τα μέσα διαπλοκής του τα κανάλια και τους καναλάρχες του.

 4. avatar Ε, άμα το είπε ο Παππάς…

  Καλά... Θα ρίξουν τα λεφτάκια τους οι ολιγάρχες (γιατί μόνο ολιγάρχες θα κατέβουν στον διαγωνισμό - τα ραδιόφωνα δεν έχουν τόσα χρήματα - δεν είναι τηλεόραση, πόσο μάλλον εν μέσω κρίσης) να πάρουν ψηφιακή άδεια, και δεν θα τους ακούει κανείς?
  Να είστε σίγουροι ότι οι ολιγάρχες ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ να κλείσουν τα FM για να αναγκαστεί ο κόσμος να πάει να αγοράσει ψηφιακούς δέκτες και να τους ακούει.
  Μόλις κλείσουν τα FM και καθαρίσουν οι συχνότητες, θα ακούτε τούρκικα μέσα στο Σύνταγμα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει