Αποστάσεις από την επιλογή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσει τις τροπολογίες Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως αν βρισκόταν στη Βουλή δεν πρόκειται να υπερψήφιζε.

«Θα μπορούσε να γίνει συζήτηση συναινετικού χαρακτήρα. Το γεγονός όμως ότι η μεταβατική διάταξη αναστέλλεται και δεν καταργείται, δεν μας ικανοποιεί καθόλου», σημείωσε αρχικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος εξέφρασε παράπονα που δεν προηγήθηκε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ώστε η απόφαση να ληφθεί συναινετικά. «Βγήκαμε όλοι μαχητικοί, και οι 4 ομιλητές της Δημοκρατικής Παράταξης, και είπαμε ‘κατάργηση’. Δεν με ρώτησε κανείς. Είχα παρακαλέσει και ζητήσει επισήμως  να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα για να αποφασίσουμε συλλογικά γι’ αυτό. Ήμασταν όλοι στη βουλή και θα μπορούσε να γίνει εύκολα μια συνεδρίαση και να λάβουν υπόψη οι συνάδελφοι μου τις απόψεις μου κι άλλων συναδέλφων».

«Η ψηφοφορία δεν έγινε ονομαστικά. Εάν ήμουν παρών θα ψήφιζα εναντίον. Η διάταξη πρέπει να καταργηθεί. Ματαιοπονούμε γιατί αυτά τα θέματα τα έχει λύσει το ΣτΕ», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως «πολιτικά πρέπει να εκπέμπουμε ένα καθαρό μήνυμα. Γι’ αυτό θέλησα να γίνει συνεδρίαση της Κ.Ο. γιατί είναι άδικο για τον κόπο που κάνουμε και μετά να δημιουργείται μια εντύπωση θολή, μεσοβέζικη ή μεταβατική. Δεν είναι απαραίτητο ένας επιστήμονας και πολιτικός να συμφωνεί με το κόμμα του».

«Ζήτησα και ζητώ συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας, πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα στην Κ.Ο. κάτι που προσωπικά τήρησα ως κόρη οφθαλμού ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως διεκδικώ να πείθω το κόμμα μου, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν εσωτερικές διαδικασίες για να μπορέσω να πείσω για τις θέσεις, που θεωρώ πως είναι σωστές», πρόσθεσε.

Πάντως τόνισε ότι «αυτές οι διαφωνίες είναι δευτερεύουσας σημασίας». Ωστόσο διεμήνυσε με έμφαση πως «αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να ψηφίζουμε τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δείχνουμε ότι διαφοροποιούμαστε από τη ΝΔ, αυτό είναι δεύτερη πλάνη χειρότερη από την πρώτη».

Είπε ότι στις εκλογές προτιμά να κερδίσει «ο δικός μας χώρος η δημοκρατική προοδευτική παράταξη», αλλά αν είναι να κερδίσει μια παράταξη που δημιουργεί καθεστώς και επιτίθεται στη δικαιοσύνη, προτιμά να κερδίσει μια άλλη παράταξη που έχει ευρωπαϊκή κατεύθυνση. Τόνισε όμως ότι αυτοδύναμη ΝΔ δεν αποτελεί λύση για τον τόπο και χρειάζεται ο καθοριστικός εθνικός ρόλος του μεσαίου δημοκρατικού χώρου.