Ευθύνες στα δύο μεγάλα κόμματα καταλογίζει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (ΕΤΙΤΒΕ) για τα άλυτα προβλήματα των εργαζομένων στην τηλεόραση.

Η ΕΤΙΤΒΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι από τη μία πλευρά υπήρξε το σχεδιαζόμενο «μαύρο» με τα παραλίγο ολέθρια για τον κλάδο αποτελέσματα και ο νέος νόμος-γέφυρα, και από την άλλη, προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την αδειοδότηση των καναλιών, οι οποίες όμως -υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση- δεν αναφέρονται καθόλου στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ποιότητα των εργασιακών σχέσεων.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΒΕ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τη μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την εμμονή της κυβέρνησης με τον πόλεμο που έχει ανοίξει, μη λογαριάζοντας τους εργαζόμενους αλλά και την ποιότητα των προγραμμάτων που θα προσφέρονται στο πλαίσιο του «να τους τα πάρουμε» και από την άλλη, τους θιασώτες του «πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι»(βλέπε ΕΡΤ) που, αφού μας κατάργησαν τις Άδειες Ασκήσεως Επαγγέλματος με μισή πρόταση στο πολυνομοσχέδιο του 2014, τώρα, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών, μας καταπατούν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στα εργασιακά».

Τέλος η ΕΤΙΤΒΕ κάνει αναφορά στους απλήρωτους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καλώντας τους ιδιοκτήτες του καναλιού, να σταματήσουν τα παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων, αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.