Σε νέα δίκη ο Ψυχάρης για το πόθεν έσχες

Παραπομπή με απόφαση του Αρείου Πάγου


MEDIA
17:41
27/10/2016
Σε νέα δίκη ο Ψυχάρης για το πόθεν έσχες
loading

Σε νέα δίκη παραπέμπει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη κατηγορούμενο για παράβαση από πρόθεση, του νόμου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες κάτ' εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος για τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε τον περασμένο Αύγουστο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατά της  απόφασης του Πλημμελειοδικείου  Αθηνών, με την οποία ακυρώθηκε το κλητήριο θέσπισμα για το κ. Ψυχάρη, καθώς κρίθηκε πως σε αυτό δεν διευκρινίζεται εάν τέλεσε τις  πράξεις με δόλο ή από αμέλεια.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ πρέπει να δικαστεί από το ίδιο δικαστήριο (σ.σ. υπό άλλη σύνθεση εκτός αυτής) για το αδίκημα της παράβασης, από πρόθεση του νόμου για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες.

Το Ποινικό Τμήμα συνέκλινε, με τις θέσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κρίνοντας  ότι είναι αυτονόητο πως η παράβαση έγινε από πρόθεση καθώς η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα δεν αφήνει περιθώριο άλλης ερμηνείας και δεν ήταν απαραίτητο αυτό να γραφεί στο κλητήριο θέσπισμα.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του κ. Ψυχάρη αναβλήθηκε αορίστως από  το Ι΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Αθηνών, καθώς το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του και  επέστρεψε την υπόθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον εν λόγω εκδότη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει