Λειτουργεί από σήμερα μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο το Κέντρο Τύπου που θα εξυπηρετεί Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές.

Ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον για την κάλυψη των εκλογών έχουν εκδηλώσει διεθνή ΜΜΕ και ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Ελλάδα.

Συνολικά ήδη έχουν διαπιστευθεί 400 εκπρόσωποι ΜΜΕ. Περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς βρίσκονται στην Ελλάδα για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διαπίστευσης, καθώς και αιτήματα για τη διενέργεια συνεντεύξεων με Έλληνες αξιωματούχους. Τα αιτήματα αυτά διεκπεραιώνονται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Δημοσιογράφοι από τα κυριότερα διεθνή ΜΜΕ έχουν διαπιστευθεί για να καλύψουν τις εκλογές. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής χώρες: Αίγυπτος, Αλβανία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Κατάρ, Κίνα, Μαρόκο, Ολλανδία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Τουρκία.

Το Κέντρο Τύπου διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες εργασίας συνολικής χωρητικότητας 300 θέσεων, ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, 2 plasmawalls, 11 τηλεοράσεις, 6 ραδιοφωνικούς θαλάμους και 6 τερματικά του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Επίσης, υπάρχει αίθουσα συνεντεύξεων, στην οποία οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας. Τέλος, υπάρχει Γραφείο Διαπιστεύσεων και Πληροφοριών στο οποίο οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα μπορούν να ενημερώνονται από τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη λειτουργία του Κέντρου Τύπου καθώς και για ζητήματα που συνδέονται με την εκλογική διαδικασία.

Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, από τις 14.00 έως τις 22.00, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 09.00 έως τις 21.00, και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, από τις 09.00 έως την ολοκλήρωση των εργασιών.