Με συνεχείς προβολές ενός νέου τρέιλερ, η δημόσια ραδιοτηλεόραση ενημερώνει το κοινό για την επιστροφή της ΕΡΤ, την Πέμπτη, 11 Ιουνίου.

Την ημέρα αυτή συμπληρώνονται 2 χρόνια, από την ανακοίνωση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, πως η ΕΡΤ κλείνει και στη θέση της ανοίγει μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής σήμανε αμέσως συναγερμός, με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζομένους, αλλά και για να εκφράσει την αντίθεσή του με την απόφαση, η οποία μάλιστα προκάλεσε τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό που οδήγησαν στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

Τις μέρες που ακολούθησαν, ο ένας μετά τον άλλο πομπό, τίθονταν εκτός λειτουργίας, ενώ το Ραδιομέγαρο παρέμενε κατειλημμένο από τους εργαζομένους. Τελικά, μερικούς μήνες, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο, τερματίζονταν την εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Τα μικρόφωνα αυτά κλείνουν. Ψυχή βαθιά», ακούγεται να λέει ο εκφωνητής Ν. Τσιμπίδας.

Το απόσπασμα αυτό περιλαμβάνεται στο νέο τρέιλερ για την επιστροφή της ΕΡΤ, που ξεκινά με εικόνες από τη συγκέντρωση στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Η εικόνα διακόπτεται βιαίως και εμφανίζεται το μήνυμα «no signal» (απουσία σήματος). Ακολουθεί η προβολή των σημάτων των 3 καναλιών, ΕΡΤ1, ΕΡΤ1, ΕΡΤ3, και προβάλλεται το μήνυμα: «Πέμπτη, 11 Ιουνίου. Η ΕΡΤ επιστρέφει».

 Δείτε το τρέιλερ…