Για θέματα που αφορούν τρέχοντα ζητήματα, νέες υπηρεσίες, αναβάθμιση υπαρχόντων, καθώς και για το νέο πρόγραμμα, μίλησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε., Λάμπης Ταγματάρχης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Μία νέα πρωτοβουλία της ΕΡΤ για άνοιγμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην κοινωνία παρουσιάστηκε με τίτλο «Κάνε την Εκπομπή σου», με την οποία η Ελληνική Ραδιοφωνία δίνει βήμα στους πολίτες.

Η ΕΡΑ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες όλων των ηλικιών, φορείς, συλλόγους, σχολεία, μουσικά σχήματα κ.α. να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς, τις ιδέες και τη δημιουργικότητά τους, μέσα από τα μικρόφωνα των ραδιοφωνικών σταθμών της. Ήδη, οι 19 Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΑ δέχονται προτάσεις από ενδιαφερόμενους. Σύντομα θα «ανοίξουν» τα μικρόφωνά τους στους πολίτες, για την παραγωγή των δικών τους εκπομπών και τα άλλα ραδιόφωνα της ΕΡΤ – η ΝΕΤ fm, το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, το Τρίτο Πρόγραμμα, ο Kosmos 93.6 και η ΕΡΑ-5. Οι ραδιοφωνικές παραγωγές θα ηχογραφούνται στα studio των ραδιοσταθμών και η μετάδοσή τους θα προγραμματίζεται, αναλόγως και της συμμετοχής, σε μία απογευματινή – συνήθως – ραδιοφωνική ζώνη.

Ο Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνίας, μουσικός Δημήτρης Παπαδημητρίου, μίλησε για τους στόχους και τις νέες δράσεις των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, ενώ τα Μουσικά Σύνολα έχουν ήδη συμφωνήσει να μετάσχουν σε σειρά συναυλιών.

Τέλος, συνεχίζεται η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Ελληνικό Φεστιβάλ, τη Λυρική Σκηνή, καθώς και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Επιπλέον, στη συνέντευξη παρουσιάστηκε το νέο website της ΕΡΤ, που σύντομα θα λειτουργήσει, με την εκ βάθρων ανανέωση του υπάρχοντος. Η αλλαγή αφορά κυρίως το περιεχόμενο, την ταχύτητα ενημέρωσης και τις νέες υπηρεσίες.

Στον ειδησεογραφικό τομέα θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο σε πραγματικό χρόνο. Επίσης παρουσιάστηκε η WEB TV, μέσω της οποίας θα μεταδίδονται ζωντανά όλα τα μεγάλα αθλητικά, ψυχαγωγικά και ευρύτερα πολιτιστικά γεγονότα.

Το νέο σημείο του δικτυακού τόπου θα είναι το video on demand, μια υπηρεσία με δυνατότητα δημιουργίας πολλαπλών καναλιών με εξειδικευμένο περιεχόμενο, όπως ειδήσεις, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγία, αθλητισμός και άλλα. Ο νέος διαδικτυακός τόπος θα εμπεριέχει επίσης live radio, blogs και προβολή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος της ΕΡΤ. Η στρατηγική, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του website ert, όσο και των υπόλοιπων site, έγινε από το τεχνικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πολυμέσων.

Ο κ. Ταγματάρχης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με την έως τώρα ανοδική πορεία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και σημείωσε πως στο απογευματινό δελτίο γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί ένα νέο δελτίο του Αγρότη, καθώς και ένα δελτίο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σχετικά με το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα είπε: «Κάθε μέρα, όπως έχετε παρατηρήσει, νέες εκπομπές εντάσσονται ήδη στο πρόγραμμα. Πρόθεσή μας είναι μετά το Πάσχα να έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση όλων των προτάσεων του νέου προγράμματος και μέχρι τον Ιούνιο του 2011 να δοκιμαστούν για να δούμε ποιες θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο του 2011».

Για τις νέες σειρές της τηλεόρασης, ο διευθύνων σύμβουλος δήλωσε πως έχουν κατατεθεί 175 αιτήσεις, ήδη έχουν προκριθεί 20 σενάρια και από αυτά θα προκύψουν οι τελικές επιλογές.

Σχετικά με τις αθλητικές μεταδόσεις της νέας περιόδου για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το «Champions League» ο κ. Ταγματάρχης απάντησε πως «τη δημόσια τηλεόραση την ενδιαφέρει να συνεχίσει την συνεργασία της με τον χώρο του ποδοσφαίρου, κάτω όμως από τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες, χωρίς αυξήσεις στις συμβάσεις».

Ερωτηθείς για τις πληρωμές των συμβασιούχων, δήλωσε πως πρόκειται για διαδικαστικό θέμα και υπολείπονται οι τυπικές διαδικασίες.