Οι εκπομπές δύο πρώην διευθυντών της «Αυγής», του Νίκου Σβέρκου και του Σπύρου Ραπανάκη, «κόπηκαν» από τη νέα διεύθυνση του κομματικού σταθμού «στο Κόκκινο», σε συνέχεια των «εκκαθαρίσεων» που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο δημοσιογράφοι δεν είναι μάλιστα οι μόνοι που πλήρωσαν για τις απόψεις τους, καθώς μαζί τους «κόπηκαν» από το πρόγραμμα και οι Θεόφιλος Σιχλετίδης και Γιάννης Σμυρλάκης.

Τόσο ο Νίκος Σβέρκος, όσο και ο Σπύρος Ραπανάκης είχαν γίνει στόχος του υπερτομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, με πολλούς να μιλούν από τότε για «προγραφές».

Σε ανάρτησή του, ο Νίκος Σβέρκος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να κάνει κάθε δημοσιογράφος την Παρασκευή: Να ανανεώνει το ραντεβού με τους ακροατές του για τη Δευτέρα. Και μάλιστα με την υπόσχεση να παρουσιαστεί όλη η επικαιρότητα και το ρεπορτάζ από την πολιτική και κοινωνική ζωή. Θα μεσολαβούσε άλλωστε και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ… Σε αυτό το ραντεβού, που κρατάει τόσα χρόνια, δεν θα πάω. Και ούτε θα μπορέσω να εξηγήσω το γιατί. Απλά θα εξαφανιστώ. Γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%».

Στο τέλος της σημερινής μου εκπομπής Στο Κόκκινο 105,5, σε μια μέρα με πολύ έντονη επικαιρότητα, έκανα ό,τι συνηθίζει να…

Posted by Nikos Sverkos on Friday, November 10, 2023

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ραπανάκης, αναφέρει: «Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου “δεν ταιριάζω” στο νέο πρόγραμμα.

Θέλω να πιστεύω ότι τα περί “πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή” δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα.

Σίγουρα πάντως, όσοι ζητούσαν αποπαρασιτώσεις, κεφάλια και εύχονταν “καλό δρόμο” θα είναι σήμερα ικανοποιημένοι τόσο με την δική μου απομάκρυνση όσο και με άλλων συναδέλφων όπως ο Nikos Sverkos, ο Giannis Smirlakisκαι ο Θεόφιλος Σιχλετίδης»

Το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Giannis Smirlakis θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η…

Posted by Σπύρος Ραπανάκης on Friday, November 10, 2023