Με αφορμή μια δήλωση της Αντριάνας Παρασκευοπούλου, η οποία τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να πει σε κανέναν τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει, η Ελεονώρα Μελέτη προχώρησε σε μια αποκάλυψη για να στείλει και εκείνη με τη σειρά της το ίδιο μήνυμα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ.  

Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου έδωσε συνέντευξη στο «Mega Καλημέρα» και τον Θανάση Πάτρα, όπου μίλησε για τα νούμερα τηλεθέασης, τη μητρότητα, την επιλογή της Πόπης Τσαπανίδου να ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά και την πορεία της για την οποία ανέφερε μεταξύ άλλων «Πέρασαν 2-3 χρόνια για να συνηθίσω τη ζωή στην Αθήνα, στην αρχή δεν μου άρεσε η Αθήνα. Το 2008 μου τηλεφώνησαν και μου είπαν να τρέξω να πω δελτίο ειδήσεων. Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Δεν είχα καθόλου άγχος στο πρώτο μου δελτίο, είχαν όλοι οι υπόλοιποι. Το δίδυμο Λυριτζή – Οικονόμου έδινε χώρο και ελευθερία στα νέα παιδιά. Αγαπώ τις ειδήσεις» και στη συνέχεια «Κατάφερα πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμουν. Δεν ήμουν ο άνθρωπος που είχα γνωριμίες στον χώρο της δημοσιογραφίας, δεν ήμουν από “τζάκι”. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες και έπρεπε να τις κυνηγήσω. Δεν μπορεί κανένας ποτέ να σου πει τι θα γίνεις και τι δεν θα γίνεις, γιατί θα γίνεις αυτό που θέλεις».

Μετά την προβολή του βίντεο, η Ελεονώρα Μελέτη πήρε τον λόγο και αποκάλυψε ότι έχει γίνει στο παρελθόν αποδέκτης ενός τέτοιου σχολίου, στο οποίο της είπαν ότι δεν κάνει να ασχοληθεί με την τηλεόραση, για να καταλήξει και εκείνη στην ίδια προτροπή-συμβουλή της συναδέλφου της στην κρατική τηλεόραση.

«Δεν θα μπορέσει κανείς, σε κανένα κορίτσι να πει τι μπορεί να γίνει και τι δεν μπορεί να γίνει. Οι περισσότεροι από όλους αυτούς που βλέπετε, έχουμε ακούσει κάποια στιγμή ότι “αγάπη μου, δεν κάνεις γι’ αυτή τη δουλειά, πήγαινε κάνε κάτι άλλο”», είπε η Ελεονώρα Μελέτη και όταν ρωτήθηκε αν της το έχει πει κάποιος, απάντησε:

«Βεβαίως και μου το έχουν πει και μάλιστα πασίγνωστη κυρία της τηλεόρασης. Μου είχε πει “στρίψτε, δεν κάνετε για τηλεόραση”. Και άντρας και γυναίκα» είπε χαρακτηριστικά.