Εκτάκτως στη Ρόδο βρέθηκε ο Σάββας Πούμπουρας προκειμένου να βοηθήσει και εκείνος με τον τρόπο του στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που έχει ξεσπάσει στο νησί. Η πυρκαγιά καίει αδιάκοπα εδώ και 8 μέρες, ενώ η ανάγκη για πυροσβέστες και εθελοντές είναι τεράστια.

Σε τηλεφωνική σύνδεση που είχε ο Σάββας Πούμπουρας με την εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» με τη Μαριάντα Πιερίδη, τη Φελίσια Τσαλαπάτη και τον Τριαντάφυλλο, ο Σάββας Πούμπουρας έδωσε μια εικόνα για του πώς είναι τα πράγματα στο νησί αυτή τη στιγμή.

«Σε τέτοιες καταστάσεις όλοι γινόμαστε μια γροθιά και βοηθάμε ο καθένας με τον τρόπο του. Βρίσκομαι στον δημοτικό οργανισμό στη Ρόδο, εδώ που βγαίνει το συσσίτιο για τους άστεγους και εκείνους που έχουν πρόβλημα και χρησιμοποιήσαμε αυτή την κουζίνα για να μπορέσουμε να βγάλουμε φαγητό, αρχικά για τους πυροσβέστες που είναι στην πρώτη γραμμή και στη συνέχεια για όλους όσους το χρειάζονται», είπε αρχικά για το έργο που επιτελεί στο νησί.

Όταν ρωτήθηκε για τους τουρίστες που έχουν αποχωρήσει από τη Ρόδο και για την ταλαιπωρία που βιώνουν οι άνθρωποι εκεί, εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να μπούμε πάλι στη διαδικασία να μιλήσουμε για τον πόνο και τα σπίτια που καίγονται. Το θέμα είναι τι κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ο κόσμος πολλές φορές βγαίνει και κρίνει τις καρότσες που κουβάλησαν τον κόσμο, το πως έγινε η διαφυγή, κι άλλα… Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι εθελοντές, οι οποίοι πήγαν με τα ίδια τους τα μέσα, γιατί δεν υπάρχουν όλα τα υπόλοιπα, και ο Δήμος πόσα πούλμαν να βάλει, όλοι βάλανε τον οβολό τους για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Οι τουρίστες ήταν περισσότερο από χαρούμενοι που ανέβηκαν σε αυτές καρότσες και λέγανε “ευχαριστώ” και κλαίγανε και προσπαθούσαν να δώσουν και λεφτά για τη μεταφορά τους, τα οποία αρνούνταν οι Ροδίτες εδώ. Τα πράγματα είναι τραγικά αλλά μέσα πολλά αυτά φυτρώνει λουλούδι από την αγάπη του κόσμου. Οπότε ας μείνουμε λίγο στο καλό που γίνεται αυτή τη στιγμή για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και όλη την υπόλοιπη κατάσταση. Έρχεται ο κόσμος και βοηθάει σε χρόνο μηδέν, δηλαδή, μέσα σε 10 λεπτά ότι ζητήσουμε είναι εδώ, είναι τόσο μαγικό αυτό».