Αντιδράσεις και διχασμό προκάλεσε η Λένα Κιτσοπούλου με την διασκευή που έκανε στο έργο «Σφήκες» του Αριστοφάνη και το οποίο «ανέβασε» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο πρώην συνεργάτης της Λένας Κιτσοπούλου, ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή «Καλοκαίρι Yes» αναφέρθηκε στο θέμα και τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Δεν μπορεί η Λένα Κιτσοπούλου να δέχεται επιθέσεις από τους “προστάτες της Επιδαύρου”».

«Μια διευκρίνηση μόνο… Δεν είμαι στενός συνεργάτης της Λένας Κιτσοπούλου, απλώς είχα συνεργαστεί μαζί της στην παράσταση “Ματωμένος Γάμος” πριν από περίπου 8 χρόνια» διευκρίνισε αρχικά ο ηθοποιός.

«Η πρόθεσή της δεν είναι να προκαλέσει, όπως το εκλαμβάνουν οι περισσότεροι. Η Λένα έχει κάτι στο μυαλό της, αυτό παρουσιάζει και αυτό δίνει. Έπειτα είναι σε μια καλλιτεχνική συνθήκη και εσύ ως θεατής είτε το παίρνεις, το αναμασάς, το επεξεργάζεσαι και βγάζεις τα δικά σου συμπεράσματα. Η Λένα πάντα αφήνει αυτό το περιθώριο σε ότι παρουσιάζει» σημείωσε ο Γιώργος Καρκάς.

Σε ότι αφορά την παράσταση «Σφήκες» ο ηθοποιός παραδέχθηκε ότι δεν την παρακολούθησε ωστόσο διαφωνεί σε κάποια πράγματα τα οποία έχουν ακουστεί και «προσβάλλουν την συνθήκη, καλλιτέχνη – θεατή».

«Δεν μπορεί η Λένα να δέχεται προσωπικές επιθέσεις από κάποιους αυτοαποκαλούμενους “προστάτες της Επιδαύρου”» τόνισε ο Γιώργος Καρκάς και σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να θεωρήσω σοβαρό έναν θεατή που φεύγει και γιουχάρει. Γιατί αυτός που φεύγει και γιουχάρει εμποδίζει τον άλλον θεατή να δει την παράσταση».

«Η ιερότητα της Επιδαύρου δεν έχει ανάγκη την υπεράσπιση κανενός» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο ηθοποιός.