Στο ζήτημα του ηλικιακού ρατσισμού αλλά και τα ζητήματα που είχε να διαχειριστεί το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τα τελευταία χρόνια, αναφέρθηκε η Νικολέτα Βλαβιανού η οποία φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» του Open το πρωί της Πέμπτης (29/06).

«Την ηλικία μου τη λέω αλλά επειδή την έχουν γράψει πάρα πολλοί λάθος και υπάρχει ένας ηλικιακός ρατσισμός παντού, θεωρώ ότι είναι άδικο να λέγονται κάποια πράγματα. Μέχρι και στα προγράμματα της ΕΟΚ, αν δείτε, λέει: μέχρι 39 ετών. Δηλαδή μετά τι γίνεται; Είναι σε όλες τις δουλειές», ανέφερε αρχικά η Νικολέτα Βλαβιανού και πρόσθεσε: «Είναι ένα θέμα που έχει σκάσει ήδη στην Αμερική και σιγά-σιγά θα σκάσει και εδώ».

«Η ενασχόληση με τα κοινά είναι ένα μικρόβιο. Έχει περάσει η άποψη ότι εμείς στο ΣΕΗ πληρωνόμαστε για όλο αυτό. Υποθέσεις όπως αυτή του Κιμούλη σε φέρνουν σε μία δύσκολη θέση. Προσπαθήσαμε να τους αγκαλιάσουμε όλους, ακούσαμε πάρα πολλά άσχημα και από συναδέλφους», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Νικολέτα Βλαβιανού.

«Υπήρξαν μεγάλες κόντρες. Ακούσαμε πολλά άσχημα από νεότερους ηθοποιούς. Μας έλεγαν: είστε γέροι, φύγετε. Σε κάποια φάση λες: τι κάθομαι εγώ και ασχολούμαι; Με πλήγωσε αυτό, σκέφτηκα να εγκαταλείψω φέτος μετά από αυτά στο Διοικητικό» παραδέχθηκε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Όταν λες κάτι θετικό για κάποιον που κατηγορείται, κατευθείαν σε παίρνουν τηλέφωνο. Αυτή είναι όμως η δημοκρατία, είναι εχθρός του εαυτού της. Είτε σου αρέσει είτε όχι, πρέπει να λέγονται όλα και να είσαι ανεκτικός».