Έχετε φανταστεί τον εαυτό σας να φτάνει 100 ετών; Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ιατρική, πλέον, δεν μοιάζει τόσο δύσκολο. Όμως, πως πρέπει να λειτουργήσουμε εμείς, ώστε να φτάσουμε σε αυτή την ηλικία και να είμαστε σε καλή κατάσταση;

Αυτή την απορία λύνει μια 99χρονη γυναίκα, η οποία ζει μόνη της, εξακολουθεί να οδηγεί, πληρώνει τους λογαριασμούς της μέσω διαδικτύου, στέλνει μηνύματα σε αγαπημένα πρόσωπα μέσω του κινητού της και συνεχίζει να ζει μια ευτυχισμένη ζωή. Παράλληλα, δίνει συμβουλές για μια μακρά και ενεργή ζωή, μέσα από τα γεμάτα θετική ενέργεια βίντεο στο TikTok και το Instagram της.

«Πρέπει να απολαμβάνεις τη ζωή», δήλωσε η Mildred Kirschenbaum, 99 ετών, από τη Φλόριντα. «Ζούμε μόνο μια φορά», πρόσθεσε. «Αν φτάσετε σε αυτή την ηλικία, κάντε στον εαυτό σας μια χάρη: Απολαύστε τα πάντα. Μην το κάνετε ούτε για τα παιδιά σας, ούτε για τους φίλους σας, αλλά μόνο για τον εαυτό σας. Μην κάθεστε στο σπίτι και γκρινιάζετε και λέτε, “το μόνο που κάνω είναι να πηγαίνω με τα πόδια στο ψυγείο”. Κάντε κάτι».

Για την Kirschenbaum, η στάση απέναντι στη ζωή, είναι το παν. Περιέγραψε αυτή την αντίληψη σε ένα βίντεο που κατέγραψε η ίδια και το οποίο ανέβασε στο διαδίκτυο η κόρη της.

«Θέλω να μοιραστώ μια σκέψη σχετικά με τη συμπεριφορά», λέει στους θεατές στο βίντεο. «Τον Αύγουστο, θα γίνω 100 ετών. Έχω φίλους που είναι 20 χρόνια νεότεροι, 15 χρόνια νεότεροι – και η συμπεριφορά τους θα τους κάνει να μην ζήσουν μέχρι την ηλικία μου».

Εξηγεί ότι κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζει παραπονιούνται για το φαγητό που τους σερβίρουν ή ότι τα παιδιά τους δεν τους τηλεφωνούν αρκετά, αλλά λέει ότι πρέπει να αλλάξουν τον αρνητικό τρόπο σκέψης τους. «Αν το φαγητό δεν είναι ακριβώς σωστό, πάρτε ένα επιπλέον επιδόρπιο», δήλωσε η 99χρονη γυναίκα.

«Αν τα παιδιά σας, σας τηλεφωνούν μόνο μία φορά την εβδομάδα, δεν πειράζει. Τηλεφωνήστε τους και εσείς μία φορά την εβδομάδα και να είστε ευγνώμονες που απολαμβάνουν τη ζωή. Κοιτάξτε τη θετική πλευρά της ζωής. Νομίζω ότι αυτό είναι που με έφτασε ως εδώ», πρόσθεσε.

Η Kirschenbaum δήλωσε ότι οι συμβουλές της είναι πρακτικές και δεν πιστεύει απαραίτητα ότι η σοφία της έρχεται με την ηλικία. «Αν δεν είσαι έξυπνος όταν είσαι νέος, μόνο πιο χαζός γίνεσαι», είπε, σύμφωνα με το nypost.com.