Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε την Τρίτη (16/5) η Σοφία Βογιατζάκη μετά την πρόταση που της έγινε να συνεργαστεί με τον Γιώργο Κιμούλη στην περιοδεία που θα κάνει με τη «Δωδεκάτη νύχτα».

«Η πρόταση έγινε, κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο Γιώργος Κιμούλης. Εμένα η χαρά και η τιμή είναι μεγάλη, γιατί είναι ένας άνθρωπος που τον λατρεύω από 10 χρονών. Έχω φτάσει 52 – 40 χρόνια μετά – και εξακολουθώ να τον λατρεύω. Είναι μεγάλη η χαρά μου. Θεωρώ πως ο Γιώργος Κιμούλης είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού θεάτρου και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή τη δουλειά», δήλωσε αρχικά η Σοφία Βογιατζάκη.

«Όχι μόνο όταν με πήρε τηλέφωνο, αλλά και τώρα που είμαι στις πρόβες και τον ακούω και τον βλέπω, είναι μαγικός ο τρόπος που μιλάει για το θέατρο και όταν σκηνοθετεί. Κάθομαι και τσιμπιέμαι, λέω “τώρα το ζω;” Όντως το ζω ρε παιδί μου αυτό;”», συμπλήρωσε στη συνέχεια η ηθοποιός.

Κι ενώ τον ηθοποιό τον βαραίνουν καταγγελίες για άσκηση βίας σε συναδέλφους του, η Σοφία Βογιατζάκη δήλωσε πως δεν επηρεάζεται από τις γνώμες των άλλων, καθώς έχει τη δική της προσωπική άποψη και γνώμη: «Δεν έχω καμία δεύτερη σκέψη για τους ανθρώπους ποτέ στη ζωή μου εάν δεν τους γνωρίσω η ίδια προσωπικά. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που βγάζουν συμπεράσματα. Δεν με επηρεάζουν οι γνώμες, γιατί όλοι είμαστε τα πάντα εν δυνάμει. Δεν θα μας βγάλουν όλοι τον καλύτερό μας εαυτό, δεν θα μας βγάλουν όλοι τον χειρότερό μας εαυτό».

Η ηθοποιός έχει δεχτεί θετικά σχόλια για αυτή τη συνεργασία, ενώ εκτιμά πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει την παράσταση.

«Ο κόσμος πιστεύω θα αγκαλιάσει την παράσταση. Και η προηγούμενη δουλειά του πήγε καλά. Ο κόσμος δεν ασχολείται με όλα αυτά, εμείς ασχολούμαστε και οι δημοσιογράφοι. Ο χειρισμός είναι στιγμές στιγμές από εμάς και τις εκπομπές πολύ κακός», κατέληξε.

Μετά την προβολή των δηλώσεων, η Δανάη Μπάρκα σχολίασε για το θέμα: «Φαντάζομαι – χωρίς να θέλω να πάρω θέση γιατί έχουμε πει ότι δεν παίρνουμε ειδικά εμείς που το έχουμε ζήσει όλο αυτό πιο έντονα, δεν έχω και λόγο να πάρω θέση ποια είμαι – ότι θα είναι μια συνεργασία που θα ακουστούν πολλά. Από την μία κάποιος θα πει καλά κάνεις, δεν έχει εκδικαστεί η υπόθεση, μπορεί κάποιος άνθρωπος να δήλωσε και να κατέθεσε μια πληγή του κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι σε κάποιον άλλον δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, αλλά από την άλλη φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν κι άνθρωποι που θα πούνε πώς γίνεται με κάποιον άνθρωπο που υπάρχει κάτι – χωρίς να έχει εκδικαστεί επαναλαμβάνω και να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη – εσύ να το ρισκάρεις;»

«Δεν ξέρω για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ, αλλά γενικά όλοι πάθαμε ένα σοκ. Πολλές φορές κι εμείς οι ίδιοι, γνωρίζοντας πράγματα που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε, λέμε τώρα πώς το χειριζόμαστε αυτό; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εργαλειοποιήσει το Me Too, αλλά κι άνθρωποι όπως η Ζέτα Δούκα που κατέθεσε την αλήθεια της. Είναι δύσκολο πράγμα κι από την αρχή λέω να αφήσουμε τα πράγματα στην δικαιοσύνη» κατέληξε η παρουσιάστρια.