Η Μπρουκ Σιλντς, το θρυλικό μοντέλο και πρωταγωνίστρια της ταινίας «Γαλάζια Λίμνη», θα κυκλοφορήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, το «Pretty Baby: Brooke Shields», όπου θα αφηγηθεί όλες τις τραυματικές εμπειρίες που έζησε ως παιδί που μεγάλωσε στο Χόλιγουντ. Η Σιλντς συγκινήθηκε ενώ εκμυστηρεύτηκε την εκμετάλλευση της παιδικής της ηλικίας στην κάμερα της σκηνοθέτη Λάνα Γουίλσον.

Το τρέιλερ ξεκίνησε με το 57χρονο σούπερ μόντελ να ερωτάται ως νεαρή έφηβη, τι γνώμη είχε για όλη τη «φασαρία που γινόταν γύρω της», καθώς καθόταν δίπλα στη μητέρα της Teri. Στα πλάνα, εκείνη χαμογελάει και απαντά πως «νομίζω ότι είναι κάπως διασκεδαστικό». Τότε, ο μεγαλύτερος σε ηλικία άντρας δημοσιογράφος της λέει ότι είναι πραγματικά μια «εξαίσια νεαρή κοπέλα» και ένα «όμορφο κορίτσι».

Η σχέση της με τον Μάικλ Τζάκσον

Η Σιλντς εξιστορείται πως ο Μάικλ Τζάκσον είχε πει σε συνέντευξή του στην Όπρα ότι ήταν η κοπέλα του. «Του τηλεφώνησα και νομίζω ότι του είπα πως ‘’είναι κάπως αξιολύπητο που πρέπει να το κάνεις αυτό. Έχω μια ευκαιρία για μια φυσιολογική ζωή – δεν μπορείς να με παρασύρεις στη ‘’τρελοπόλη’’». Σε απάντηση, ο Τζάκσον φέρεται να γέλασε με την αντίδραση της Σιλντς στον ισχυρισμό του.

Στην ερώτηση αν βγήκαν ποτέ ραντεβού ή αν φιλήθηκαν, η ίδια είπε πως «υπήρξε μια στιγμή που ήμασταν στο αυτοκίνητο και οι κάμερες ήταν εκεί και με άρπαξε για να με φιλήσει και του είπα ‘’όχι! Σταμάτα! Είμαστε απλώς φίλοι και με χρειάζεσαι ως φίλο“».

Σύμφωνα με τον Independent, η Σιλντς και ο Τζάκσον έγιναν φίλοι το 1981, όταν εκείνη ήταν 13 ετών και εκείνος 20. Συχνά παρακολουθούσαν βραβεία ως συνοδός του άλλου. «Ήταν τόσο διάσημος και εγώ ήμουν τόσο διάσημη, και μπορούσαμε να γελάμε με όλους, σαν μικρά παιδιά», είπε.

Η παιδική της ηλικία

Κοιτάζοντας τώρα πίσω, η Σιλντς αφηγείται ότι σε όλη τη ζωή της βομβαρδιζόταν από ανθρώπους που την αποκαλούσαν «όμορφο πρόσωπο ξανά και ξανά». «Και αυτό πάντα με έκαιγε», εξομολογήθηκε.

Η Σιλντς, η οποία ήταν μόλις 11 ετών όταν υποδύθηκε μια παιδική πόρνη στην αμφιλεγόμενη ταινία Pretty Baby, παραδέχτηκε ότι «εκπλήσσεται που επέζησε από όλα αυτά». «Βρήκα την αυτοπεποίθησή μου και σκέφτηκα, ‘’μπορώ να έχω τη δική μου γνώμη’’». Ωστόσο, πέρασαν πολλά χρόνια αγώνα για να βρει τη δική της φωνή μέσα στην εφηβεία και την πρώιμη ζωή της.

Στα 14 της χρόνια, όταν τα άλλα κορίτσια είχαν μια «φυσιολογική» ζωή, εκείνη έγινε το νεότερο μοντέλο που είχε φωτογραφηθεί ποτέ εξώφυλλο στη Vogue. Την ίδια χρονιά, άρχισε να γυρίζει το εφηβικό ρομάντζο «Γαλάζια Λίμνη» – στο οποίο ο χαρακτήρας της γδυνόταν συχνά και έκανε έρωτα με τον ναυαγό αγαπημένο της (τον οποίο υποδυόταν ο Christopher Atkins, τότε 18 ετών). Μια σωσίας αντικατέστησε τις ερωτικές της σκηνές, αλλά όπως λέει η Σιλντς, οι σκηνοθέτες την ενθάρρυναν να επιδιώξει ένα πραγματικό ειδύλλιο με τον Atkins εκτός οθόνης.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι ταινίες και αυτή η διαφημιστική καμπάνια τη βοήθησαν να γίνει διεθνής σταρ. Γνωστή σε όλο τον κόσμο απλώς ως «Μπρουκ», έγινε η μασκότ του αχαλίνωτου νυχτερινού κέντρου Studio 54 της Νέας Υόρκης.

Ο βιασμός της σε ηλικία 20 ετών

Η Σιλντς, τη δεκαετία του 1980, έκανε ένα διάλειμμα από τη βιομηχανία, προκειμένου να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Πρίνσετον. Επιστρέφοντας στη βιομηχανία, δείπνησε με έναν άνδρα για να συζητήσουν την πιθανή της επιστροφή. Αυτός, στη συνέχεια, φέρεται να την έπεισε να τον ακολουθήσει στο ξενοδοχείο του. «Ανεβαίνω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και εκείνος εξαφανίζεται για λίγο», θυμάται η Shields, σημειώνοντας ότι της είπε ότι θα καλούσε ταξί, αλλά επέστρεψε στο δωμάτιο γυμνός.

«Δεν τσακώθηκα μαζί του τόσο πολύ. Δεν το έκανα. Απλώς πάγωσα εντελώς. Σκέφτηκα ότι ένα ‘’όχι’’ θα έπρεπε να είναι αρκετό και σκέφτηκα απλώς ‘’μείνε ζωντανή και φύγε’’», είπε. «Ένας Θεός ξέρει πως ήξερα να αποσυνδέομαι από το σώμα μου. Είχα εξασκηθεί σε αυτό».

Η ηθοποιός παραδέχτηκε ότι δεν επεξεργάστηκε την επίθεση για αρκετά χρόνια και μάλιστα επέρριψε την ευθύνη στον εαυτό της για κάποιο διάστημα. «Μου είπε ‘’μπορώ να σε εμπιστευτώ και δεν μπορώ να εμπιστευτώ τους ανθρώπους’’. Είναι τόσο κλισέ, που είναι σχεδόν αξιολύπητο», συνέχισε, σύμφωνα με το Page Six.