Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος ο οποίος αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους, έκανε λόγο για «θεϊκή τιμωρία» και για «οργή Θεού για το καρναβάλι».

Ανάμεσα σε όσους είναι αντίθετοι με την συγκεκριμένη άποψη, είναι και ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης ο οποίος αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως «παπά Γρηγόρης» στην πετυχημένη σειρά του Ant1 «Άγριες Μέλισσες».

Ο ηθοποιός έχει μιλήσει πολλές φορές «ανοιχτά» για την σχέση του με τη  θρησκεία καθώς όπως έχει εξομολογηθεί έχει βιώσει ένα θαύμα.

Ο Κωστής Σαββιδάκης το πρωί της Πέμπτης (16/03) μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» του Alpha και στην Μένια Κούκου για τις προκλητικές δηλώσεις του Αμβρόσιου.

«Δεν θα απαντήσω ως παπά Γρηγόρης γιατί έχει μείνει στο σπίτι μαζί με τα ράσα. Θα απαντήσω ως Κωστής και νομίζω ότι το έχω ξαναπεί ότι οι άδειοι τενεκέδες κάνουν πολύ θόρυβο, οπότε κάποια στιγμή πρέπει να τους μαζέψουμε. Από όσο ξέρω όχι (σ.σ. δεν είναι τιμωρός ο Θεός)» είπε αρχικά ο Κωστής Σαββιδάκης.

«Ας ασχοληθούν με τα της εκκλησίας αυτοί οι άνθρωποι που βγαίνουν και λένε ό,τι χαζομάρα για εμένα τους κατέβει στο κεφάλι κι ας αφήσουν τον κόσμο να κάνει την δουλειά του» συμπλήρωσε ο Κωστής Σαββιδάκης.