«Θα έπρεπε όλοι να περιμένουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας», λέει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο τραγουδιστής και ηθοποιός μιλά στο newsbeast.gr για την οικονομική στενότητα που περνά η χώρα. Σχολιάζει τις βίαιες επιθέσεις που δέχονται πολιτικά πρόσωπα από αγανακτισμένους διαδηλωτές και συμβουλεύει τους νέους πώς να κινηθούν στα πρώτα τους βήματα.
Και βέβαια αναφέρεται και στην επιτυχημένη πορεία της κόρης του, Ελεονώρας Ζουγανέλη, στο τραγούδι, στην οποία χθες απονεμήθηκε χρυσός και πλατινένιος δίσκος για τη νέα της δουλειά.

-Ποια είναι τα συναισθήματα του μπαμπά προς την κόρη με αφορμή την επιτυχία της;

«Εγώ είμαι θαυμαστής της Ελεονώρας. Την αγαπώ πολύ. Τη θαυμάζω και την καμαρώνω. Είναι μία ακέραια καλλιτέχνης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και με πραγματική παρουσία.
Εγώ τώρα τι να πω για την κόρη μου; Την ξέρω πολύ καλά. Αλλά αποστασιοποιούμαι από το ρόλο του πατέρα για να μιλήσω για την τραγουδίστρια Ελεονώρα. Νομίζω ότι η Ελεονώρα είναι ό,τι καλύτερο έχουμε αυτή τη στιγμή στο χώρο του τραγουδιού ειλικρινά».

-Τι συμβουλές δίνετε στην Ελεονώρα αλλά και σε κάθε νέο παιδί στα πρώτα του βήματα;

«Να μπουν στη διαδικασία να γνωρίσουν τη ζωή. Να αγαπήσουν την πατρίδα και την ελληνική μουσική. Να μην μιμούνται τίποτα. Να βρουν τον εαυτό και το χαρακτήρα τους.
Μόνο έτσι το κάθε παιδί ομορφαίνει και αναπτύσσεται. Τις ίδιες συμβουλές φυσικά έδινα και στην Ελεονώρα».

-Πώς νιώθετε ως πολίτης μιας χώρας που βρίσκεται λίγο πριν τη χρεοκοπία; Μιας χώρας όπου η ανεργία έχει αυξηθεί κατακόρυφα και πολιτικά πρόσωπα δέχονται επιθέσεις από διαδηλωτές;

«Κοιτάξτε, εάν η χώρα οδεύει σε χρεοκοπία, εγώ δεν μπορώ να σας το πω. Εγώ σαφώς και δεν αισθάνομαι καλά. Αλλά εάν πιστέψουμε ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει, τότε θα χρεοκοπήσει.
Πιστεύω ότι πρέπει να ενεργήσουμε. Ακούστε κάτι τώρα. Δεν έχω καμία καλή σχέση με τη χειροδικία. Αλλά θα έπρεπε οι πολιτικοί να περιμένουν τέτοιες αντιδράσεις από αγανακτισμένους ανθρώπους, οι οποίοι δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Αλλά κι αυτό είναι ένα σημάδι για να αντιληφθούν πραγματικά τι συμβαίνει και τι έχουν κάνει σ’ αυτό τον τόπο. Βέβαια, αυτό χειροτερεύει την οικονομία. Γιατί τώρα δεν φτάνει που τους φυλάει ένας, αλλά τους φυλάνε καμιά δεκαπενταριά άνθρωποι. Καταλαβαίνετε τι γίνεται. Τέλος πάντως».

-Οι Έλληνες τον τελευταίο καιρό μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Πώς νιώθετε; Πιστεύετε δηλαδή ότι η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στα παιδιά της ή ξαναγυρίζουμε σε παλαιότερες εποχές, όταν οι παππούδες μας μετανάστευαν στο εξωτερικό για να έχουν τα παιδιά τους μια καλύτερη ζωή;

«Δε νομίζω ότι φεύγουν στο εξωτερικό. Δεν είναι καλύτερα τα πράγματα στο εξωτερικό. Εγώ πηγαίνω συνέχεια. Δεν είναι καθόλου καλύτερα τα πράγματα στο εξωτερικό. Νομίζουμε ότι είναι καλύτερα. Απλώς εμείς τα μαρτυράμε όλα. Οι ξένοι θα έπρεπε να μας σεβαστούν».

-Πού σας βρίσκει ο κόσμος τώρα και ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

«Τώρα παίζω στο θέατρο. Και όσο για τα σχέδια μου, δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτά ακόμη».

Δείτε φωτογραφίες με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Metropolis. Δίπλα της ο μεγαλύτερος θαυμαστής της και πατέρας της Γιάννης Ζουγανέλης

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη μαζί με τον Πάνο Μουζουράκη

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη τραγουδά για τους θαυμαστές της

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη υπογράφει αυτόγραφα στους θαυμαστές της

 

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη μαζί με τη διευθύντρια της ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ και τη μάνατζέρ της

Ακούστε το τραγούδι της: