Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μάρθα Λουΐζα αποφάσισε να αναβάλει τον γάμο της με τον σαμάνο αρραβωνιαστικό της Σαμάν Ντουρέκ Βέρρεττ, καθώς δίνει σοβαρή μάχη για την υγεία του.

Όπως αναφέρει η dailymail.co.uk, ο άνδρας που δηλώνει «πνευματικός οδηγός και προικισμένος θεραπευτής» αντιμετωπίζει «σοβαρή νεφρική νόσο» και φέρεται να αναζητά δότη νεφρού, για μια πάθηση που τον ταλαιπωρεί σχεδόν τρεις δεκαετίες. Χαρακτηριστικά, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του, ότι λόγω της πάθησης του, είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Σημειώνεται, ότι η πριγκίπισσα Μάρθα Λουΐζα είναι πρωτότοκη κόρη του βασιλιά Χάραλντ του 5ου και της βασίλισσας Σόνιας της Νορβηγίας, όμως πλέον δεν εκπροσωπεί επίσημα τη νορβηγική βασιλική οικογένεια. Έτσι, έχει αποκλειστεί από τη διαδοχή, λόγω της απόφασης να παντρευτεί έναν σαμάνο, όμως επειδή διατηρεί καλές σχέσεις με την οικογένεια της, διατηρεί για τυπικούς λόγους τον τίτλο της πριγκίπισσας, όπως και μερικά οικονομικά προνόμια.

Επίσης, από την πλευρά του, ο Σαμάν Ντουρέκ Βέρρεττ περιγράφει τον εαυτό του ως «έκτης γενιάς» σαμάνο, πνευματικό δάσκαλο, και θεραπευτή στον ιστότοπό του, από τον Μάιο του 2019.

Μάλιστα, έχει διάσημους θαυμαστές όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου (Gwyneth Paltrow), η Νίνα Ντόμπρεβ (Nina Dobrev) και ο Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ (James Van Der Beek).