Ο Ορέστης Χαλκιάς, ο οποίος συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από την συμμετοχή του στη τηλεοπτική επιτυχία του Mega «Maestro» βρέθηκε καλεσμένος στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ το μεσημέρι της Τετάρτης (21/12). Η ζωή του, οι γονείς του, το θέατρο, το Maestro αλλά και ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησε ο νεαρός ηθοποιός με τους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Ήμουν πολύ ζωηρό παιδί. Έχω στο κεφάλι μου 7 ουλές. Και στο σχολείο έκανα πολλά. Δεν έκανα κοπάνες. Στο Λύκειο ήμουν τελείως ανεξάρτητος, δεν έδινα λογαριασμό σε κανέναν γιατί έτσι… γούσταρα. Ένα παιδί στην εφηβεία, ένα αγόρι, είναι πολλές φορές ανεξέλεγκτο. Οι γονείς μου σε αυτό δεν ήταν αυστηροί. Πιο πολύ θα θύμωνε ο πατέρας μου επειδή έχω σκουλαρίκια παρά για το ότι αργούσα το βράδυ. Τέλη Γυμνασίου έβαλα το πρώτο σκουλαρίκι και ο πατέρας μου… σκάλωσε. Αυτό με προβλημάτισε. Το επιχείρημα του ήταν να μην σημαδεύω τον εαυτό μου γιατί θα γίνω ηθοποιός. Έχει δίκιο. Είχα κάνει μια τρύπα στα χείλια και έφυγα από το σπίτι. Έλειψα μια εβδομάδα γι’ αυτό. Πιστεύω ότι ένιωσαν πολλές φορές ανήμποροι. Κατάλαβα ότι είχε δίκιο και το έβγαλα το σκουλαρίκι» ανέφερε ο Ορέστης Χαλκιάς σε ότι αφορά την παιδική και εφηβική του ηλικία και την σχέση του με τους γονείς του.

«Όταν σκοτώσανε τον Γρηγορόπουλο, γίναμε αγρίμια και το εννοούσαμε»

«Στην σκέψη ότι κάποιος κάνει bullying σε κάποιον, μπορώ να αρρωστήσω. Μπορώ να εμφανιστώ σα τον Σούπερ Μαν και να πω “ποιος έχει πρόβλημα εδώ;”» τόνισε ο Ορέστης Χαλκιάς και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην περίοδο που κινδύνεψε να μπλέξει και στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Κινδύνεψα και να μπλέξω αλλά πάντα με κρατούσε σε μια γραμμή το θέατρο. Δεν έμπλεξα παραβατικά για να κάνω εγκλήματα αλλά ήμουν στη γενιά του Γρηγορόπουλου. Δηλαδή όταν το πάθαμε αυτό, γίναμε αγρίμια! Βγήκαμε στους δρόμους και ήμασταν ανεξέλεγκτοι! Και το εννοούσαμε και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Τότε δεν ήθελα να κάνω κακό στον εαυτό μου αλλά να κάνω κακό σε οτιδήποτε γιατί έκαναν κακό στον “εαυτό” μου. Ο Γρηγορόπουλος ήταν ένας από εμάς. Ήμουν λίγο επαναστατικός, πήγαινα σε πορείες και αγωνιζόμουν οπότε κινδύνευα. Μπορεί να σε συλλάβουν… έτσι και έχω φίλο που του φόρτωσαν μολότοφ και τον έβαλαν στη φυλακή χωρίς να έχει καμία σχέση» εξήγησε ο νεαρός ηθοποιός.

«Στον ΠΑΟΚ βίωσα την επανάσταση μου»

«Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε μια νότα έξω από όλα τα καλλιτεχνικά. Εκεί βίωσα την επανάσταση μου σε συνδυασμό με την μπάντα που είχα 13 χρόνια. Σταμάτησα όταν έφυγα από τη Θεσσαλονίκη. Είναι τα δυο πιο “αλήτικα” κομμάτια της ζωής μου» εξομολογήθηκε ο Ορέστης Χαλκιάς.

«Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα συνήθως έχει μια εκπροσώπηση καρικατουρέ»

«Υπήρχε τέτοια αγωνία… Δοκιμάσαμε σημαντικές και δύσκολες σκηνές» τόνισε ο Ορέστης Χαλκιάς αναφερόμενος στο casting που έκανε μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του για την σειρά «Maestro». Ένιωσε πως εκείνος μέσα από το ρόλο που υποδύθηκε θα αποτελέσει πρότυπο; «Ναι εννοείται. Από την αρχή κιόλας. Όταν μας πληροφόρησε ο Χριστόφορος ότι θα κάνουμε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, κατευθείαν σκέφτεσαι πως όλη αυτή η κοινότητα που θα το παρακολουθήσει, οφείλεις να την εκπροσωπήσεις όσο καλύτερα γίνεται γιατί έχει συνηθίσει, συνήθως να έχει μια εκπροσώπηση καρικατουρέ. Οπότε το νιώσαμε σαν καθήκον ότι πρέπει να δείξουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απλά άνθρωποι και δεν έχουν κάποιο χαρακτηριστικό. Ακόμα και τώρα, το 2022 είναι δύσκολο να είσαι ομοφυλόφιλος σε μια επαρχιακή πόλη» είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

«Δεν περιμένω να βρω τον έρωτα από τα social media»

«Το θέμα είναι ότι στα social media υπάρχει ένα ανεξέλεγκτο πράγμα, το οποίο έχει πάρα πολλά πρόσωπα. Μπορεί κάποιος να γίνει χυδαίος και κάποιος απλά θετικός. Κάποιος να νομίζει ότι τα έχετε, επειδή είπες ένα ευχαριστώ πολύ. Έχω πει ένα ευχαριστώ παραπανίσιο και μόνο που δεν μου είπε ωραία τι ώρα θα βρεθούμε αύριο. Όταν ο άλλος μου λέει ένα καλό λόγο και μου στέλνει ένα κατεβατό με μία ανάλυση για το Maestro και τον ομοφυλόφιλο ρόλο μου και τι επίδραση έχω στη ζωή του, ε δεν θα του πω ένα ευχαριστώ πάρα πολύ; Ε μετά αρχίζει το πάρτι και τι κάνεις και τέτοια. Εκεί το κόβω απλά. Δεν χρειάζεται και προσπάθεια. Παπ διαβάστηκε και ghosting forever. Μου στέλνουν συνέχεια κάτι, αλλά δεν περιμένω να βρω τον έρωτα από τα social media. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω μας» είπε ο Ορέστης Χαλκιάς.