Μια γυναίκα λέει ότι «κουράστηκε να είναι όμορφη’ και μιλά για τα μειονεκτήματα της εμφάνισής της και τα προβλήματα που προκαλεί στη ζωή της. Το μοντέλο και επιχειρηματίας Emily Adonna λέει ότι έχει ακούσει στη ζωή της ότι είναι «όμορφη» και ομολογεί ότι «η καλή της εμφάνιση» τη βοήθησε να χτίσει την καριέρα της στο μόντελινγκ.

Κι ενώ αναγνωρίζει ότι έχει ευνοηθεί κατά κάποιο τρόπο, η ίδια λέει ότι το γεγονός ότι είναι «πολύ όμορφη» δεν είναι και τόσο σπουδαίο όσο ακούγεται.

Η Emily λέει ότι εξαιτίας της εμφάνισής της συχνά δέχεται παρενόχληση, ακόμη με χυδαίες κινήσεις σε δημόσιο χώρο, ενώ λέει επίσης ότι το γεγονός ότι είναι «πολύ όμορφη» δεν τη βοηθά να προχωρήσει στην καριέρα της.

«Το προνόμιο της ομορφιάς είναι κάτι, δεν είμαι εδώ για να το αρνηθώ», είπε σε ένα βιντεάκι στο TikTok. «Έχει όμως και τα μειονεκτήματά του. Ποτέ δεν έχω υπάρξει σε μια δουλειά όπου δεν με έχουν παρενοχλήσει».

«Σπάνια έχω υπάρξει σε κοινωνικές καταστάσεις και δεν έχω παρενοχληθεί. Οι άνθρωποι συνήθως δεν δέχονται το όχι ως απάντηση, διότι θεωρούν ότι είμαι κάτι που μπορούν να κατέχουν», συνέχισε.

«Άνθρωποι δεν με ρωτούν προτού με αγγίξουν σε δημόσιο χώρο, με πιάνουν άσεμνα συχνά. Κάποια στιγμή έχασα μια ευκαιρία στη δουλειά γιατί μου είπαν ότι ήμουν πολύ νέα και όμορφη. Θεώρησαν ότι αυτό θα είναι αποπροσανατολιστικό για τους άλλους στη βιομηχανία».

Η Emily, η οποία ζει στην Καλιφόρνια, είπε ότι έχει προσέξει τεράστια διαφορά στον τρόπο που την αντιμετωπίζουν οι ξένοι όταν είναι ντυμένη καλά και βαμμένη και όταν έχει πιο casual στιλ.

«Με αντιμετωπίζουν διαφορετικά, μέρα και νύχτα, όταν βγαίνω έξω με μάσκα και παλιά και φαρδφιά ρούχα και όταν μοιάζει έτσι όπως είμαι τώρα», σημείωσε. «Όταν είμαι χύμα, οι άνθρωποι δεν με αγγίζουν. Έχει να κάνει με την ιδέα ότι επειδή είμαι όμορφη, έχουν κάποιο δικαίωμα σε αυτόν τον χώρο, ότι αυτόματα συνδέομαι με κάτι σεξουαλικό».

@emilyadonnaa

Replying to @russiasmother

♬ original sound – Em

Σε ένα δεύτερο βίντεο, η ίδια δήλωσε «κουρασμένη που είναι όμορφη» και μάλιστα θέλει να κάνει τον αυτό της λιγότερο επιθυμητή, όπως λέει.

Οι ακόλουθοί της διχάστηκαν με όσα είπε και τα σχόλια έπεσαν βροχή. «Τα κορίτσι που δεν είναι όμορφα σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα δέχονται επίσης παρενόχληση», σχολίασε κάποιος.

«Ας μην κάνουμε ότι είναι πρόβλημα σε παρακαλώ, να νιώθεις ευγνωμοσύνη και προχώρα», έγραψε ένας άλλος.

«Σε ευχαριστώ που μίλησες για αυτό το θέμα, μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να σιωπήσεις», ήταν ένα άλλο σχόλιο.