Παρόλο που η πολύκροτη δίκη μεταξύ του διάσημου ηθοποιού Τζόνι Ντεπ και της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, έχει λάβει τέλος εδώ και μήνες, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Η υπόθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, με τον Τζόνι Ντεπ να παρουσιάζεται ως «ο βίαιος σύζυγος που κακοποιούσε ψυχικά, αλλά και σωματικά» την Άμπερ Χερντ. Ωστόσο, το Δικαστήριο αναγνώρισε τελικά την αθωότητά του.

Πολλοί celebrities από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό του πρωταγωνιστή των Πειρατών της Καραϊβικής αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς της πρώην γυναίκας του.

Μεταξύ αυτών, η συμπρωταγωνίστρια του Τζόνι Ντεπ στα «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας», αλλά και «Sweeney Todd», Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Η δημοφιλής ηθοποιός επιμένει μέχρι σήμερα στην υποστήριξη του ηθοποιού, παρά το γεγονός ότι δεν τους συνδέει κάποια στενή φιλία.

Όπως υποστηρίζει η ηθοποιός,  η δίκη συμβολίζει το πώς κάποιες γυναίκες «εκμεταλλεύονται» προς όφελός τους το κίνημα του #MeToo. «Νομίζω πως ο Τζόνι δικαιώθηκε πλήρως», δήλωσε πρόσφατα η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ στους «Sunday Times» και πρόσθεσε: «Νομίζω πως πλέον είναι καλά. Είναι σε καλό δρόμο».

Αναφορικά με την Χερντ, υποστήριξε πως ο κόσμος είχε αποπροσανατολιστεί, καθώς είχε στο μυαλό του μόνο το «κορίτσι της αφίσας». «Αυτό είναι το πρόβλημα με αυτά τα πράγματα. Αυτή η τάση να επηρεαζόμαστε από το κορίτσι της αφίσας», ανέφερε.

Όπως είπε, ο κόσμος κατάλαβε ποια είναι η αλήθεια και για τον λόγο αυτό, του προτάθηκε να συμμετάσχει ξανά στους «Πειρατές της Καραϊβικής» παρά τις καταγγελίες.

«Ο Τζόνι πέρασε μέσα από όλα αυτά και τα κατάφερε. Δεν ισχύει το ίδιο για ανθρώπους σαν τον Κέβιν Σπέισι. Δεν υπάρχει χώρος για αυτόν πια», κατέληξε.