Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μας» ήταν το πρωί της Πέμπτης (24/11) ο Μέμος Μπεγνής με αφορμή τη θεατρική παράσταση «Μπεντ» στην οποία πρωταγωνιστεί. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σχέση του με τη θρησκεία αλλά και την απώλεια που τον στιγμάτισε.

«Όχι, δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο, δεν πιστεύω γενικά. Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος. Έχει περάσει πολύ λάθος προς τα έξω, ότι αυτός είναι άθεος. Δεν είμαι άθεος, πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη, ούτως ή άλλως. Αλλά δεν πιστεύω στις θρησκείες», είπε ο Μέμος Μπεγνής.

Για την αγάπη του για το πιάνο, ο Μέμος Μπεγνής είπε: «Αγαπώ πολύ το πιάνο, έπαιζα για χρόνια. Έχω σπουδάσει πιάνο και θέατρο στην Ιταλία».

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως η έμφυτη περιέργειά του αλλά και μία μεγάλη απώλεια τον οδήγησαν στο να ανακαλύψει τον διαλογισμό: «Είμαι ένας άνθρωπος που ψάχνει πράγματα, διαβάζω πολύ για θέματα του τύπου γιατί είμαστε εδώ, γιατί πεθαίνουμε. Έμεινα στη Μυτιλήνη για αρκετό διάστημα κάνοντας ασκητική ζωή. Είχε συμβεί κάτι πολύ σκληρό στη ζωή μου, ένας θάνατος. Ήθελα να απομονωθώ, και με βοήθησε πάρα πολύ».

Μιλώντας για την παράσταση «Μπεντ», o Μέμος Μπεγνής παραδέχτηκε πως ξαφνιάστηκε που τον επέλεξαν ώστε να παίξει σε εκείνη.

«Ξαφνιάστηκα γιατί ζούμε στη χώρα της ταμπέλας. Εγώ έχω κάνει πιο εμπορικό θέατρο, μπορεί να χαρακτηριστεί και πιο light, που δεν είναι. Έχω κάνει πολλά μιούζικαλ. Φαντάσου, όταν ο Πέτρος ο Ζούλιας ανακοίνωσε σε κάποιους γνωστούς του ότι θα κάνει το “Μπεντ” μαζί μου, τον ρώτησαν αν θα το κάνει μούζικαλ. Έχω στιγματιστεί από όλο αυτό, και πραγματικά μου έκανε εντύπωση που μου ζήτησε να το κάνω, τον ευχαριστώ» ανέφερε ο ηθοποιός.