Στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό» του Ant1 βρέθηκε καλεσμένη η Βάνα Μπάρμπα το πρωί της Δευτέρας (12/09) και αρχικά μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Δούκισσα Νομικού για την περιπέτεια της με τον covid που, όπως παραδέχθηκε την τρόμαξε.

Σε ερώτηση για το εάν θα ασχολούταν ξανά με την πολιτική η ηθοποιός απάντησε: «Είναι ένα κομμάτι που το έχω ζήσει με τη δημαρχία στη Γλυφάδα. Το έχω ζήσει εκ τω έσω, δεν θέλω να τα ξαναπεράσω όλα αυτά έχω πάρει την απόφαση να λειτουργήσω μη θεσμικά, αλλά εξωθεσμικά».

Η Βάνα Μπάρμπα στην συνέχεια αναφέρθηκε στο «Σωματείο Γυναικών» το οποίο έχει δημιουργήσει η ίδια κυρίως για γυναίκες από 50 ετών και άνω, το οποίο παρέχει στήριξη και σε γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Με αφορμή αυτό, ο Γιώργος Λιάγκας επανάφερε στην συζήτηση τις παλιότερες δημόσιες τοποθετήσεις της ηθοποιού πάνω στο ζήτημα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη αλλά και το κίνημα #MeToo. Τότε, η Βάνα Μπάρμπα ξέσπασε για την τηλεοπτική αναπαραγωγή που έχει το συγκεκριμένο θέμα επαναλαμβάνοντας άλλη μια φορά πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

«Δεν οφείλω να είμαι με κανένα θύμα, οφείλω να είμαι με την δικαιοσύνη, εφόσον πει τη γνώμη της. Από την αρχή δεν φοβήθηκα να μιλήσω. Ας αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στην ησυχία τους, είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Όλο αυτό το πράγμα τους έκανε ζημιά, δεν μπορούν να τρέχουν πίσω τους συνέχεια, πραγματικά είναι κάτι τρομερό. Όλη αυτή η δημοσιότητα έχει κακοποιήσει τους ανθρώπους» είπε η Βάνα Μπάρμπα εκνευρισμένη.

«Μέχρι και στον κήπο τους είναι κάθε μέρα. Ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους ρε φίλε», είπε Βάνα Μπάρμπα καλεσμένη στο Πρωινό.