Για τα πλαστικά καλαμάκια που έχουν καταργηθεί και τα χάρτινα που τον ενοχλούν, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Σταμάτης Γονίδης. «Απαγορεύουν το πλαστικό καλαμάκι. Ένα προφυλακτικό είναι 10 καλαμάκια, μη σου πω 20. Δεν είναι παράλογο αυτό;» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «Mega Καλημέρα».

Σχετικά με την οικογένειά του και το ενός μηνός μωρό του, ο ίδιος είπε: «Μου έλειπε η οικογένεια, έκαναν συμβούλιο οι άγιοι και είμαι μια χαρά. Έχω έρωτα μεγάλο με την κόρη μου. Της έχω γράψει ένα τραγούδι. Σε κάθε κόρη μου, έχω τρεις, έχω γράψει από ένα τραγούδι».

Μιλώντας για τον πρόσφατο καβγά στα MAD VMA ανάμεσα στον Light και τον Snik, ο Σταμάτης Γονίδης είπε: «Δεν είναι ωραίο σε μια γιορτή μουσικής να τσακώνονται οι τράπερς. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ της βίας».

Όσο για το γιατί εμφανίζεται σχεδόν πάντα με γυαλιά, λέει: «Είμαι πιο όμορφος χωρίς γυαλιά, όπως λέει η γυναίκα μου, τα φοράω γιατί έχω υπερμετρωπία, πρεσβυωπία και λίγη φωτοφοβία»

Στη συνέχεια μίλησε για τη φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα κοντά στο σπίτι του στη Βούλα: «Είχε φύγει όλη η γειτονιά από εδώ γιατί η φωτιά έφτασε στα 50 μέτρα από το σπίτι μας. Τη στιγμή που άρπαξε η φωτιά εδώ, ήμασταν τυχεροί γιατί ήρθε η Πυροσβεστική και την έσβησαν»

«Το “Φωτογράφε τράβα μια φωτογραφία” το είχα γράψει για μια πρώην κοπέλα μου που είχε έρθει να με ακούσει με το νέο της σύντροφο» περιέγραψε ο Σταμάτης Γονίδης και αποκάλυψε ότι «θα πούμε ένα τραγούδι με τον γιο του Μπομπ Μάρλεϊ, εγώ στα ελληνικά και εκείνος στα αγγλικά».