Μυστήριο επικρατεί με το θάνατο της πρώην πριγκίπισσας του Κατάρ, Κάσια Γκαλάνιο, καθώς φίλοι της γεννημένης στις ΗΠΑ άτυχης 45χρονης που παντρεύτηκε το θείο του εμίρη του Κατάρ υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει «καμία λογική» στο ότι η πανέμορφη φίλη τους πέθανε από υπερβολική δόση και ότι ποτέ δεν άγγιξε ναρκωτικά, ακόμη και αν ο μυστηριώδης αιφνίδιος θάνατός της ερευνάται ως τυχαία υπερβολική δόση φαρμάκων.

«Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν πέθανε από υπερβολική δόση», δήλωσε στην Daily Beast ο Louis Spagnuolo, φίλος της αποβιώσασας Κάσια Γκαλάνιο.  

Η γεννημένη στο Λος Άντζελες Γκαλάνιο βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της στο διαμέρισμά της τον Μάιο, εβδομάδες αφότου ο δισεκατομμυριούχος πρώην σύζυγός της από το Κατάρ, ο 73χρονος σεΐχης Abdelaziz bin Khalifa Al Thani, κέρδισε την προσωρινή επιμέλεια των 17χρονων διδύμων και της 15χρονης κόρης τους.

Ο σεΐχης Abdelaziz bin Khalifa Al Thani είναι, επίσης, θείος του εμίρη του Κατάρ και πρώην υπουργός πετρελαίου και οικονομικών του κράτους του Κόλπου.

Πολλοί στενοί φίλοι και «έμπιστοι» δήλωσαν στην Daily Beast ότι δεν πιστεύουν ότι η Γκαλάνιο πέθανε από κατάχρηση ουσιών, περιγράφοντάς την ως κάποια που είχε τέτοια εμμονή με την εμφάνιση και την ευεξία της που δεν θα άγγιζε ποτέ ναρκωτικά.

Τι δήλωσε στα μέσα ο κρυφός σύντροφος της 45χρονης πριγκίπισσας

Η είδηση έρχεται μετά την αποκλειστική αποκάλυψη της MailOnline ότι ο κρυφός φίλος της Γκαλάνιο, ο διευθυντής νυχτερινών κέντρων και τραγουδιστής Bruce Baps, δεν πίστευε ότι η Γκαλάνιο πέθανε από υπερβολική δόση.

«Δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε, αλλά περιμένουμε τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη. Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες μέχρι να βρεθεί, οπότε το σώμα της βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης», δήλωσε ο Baps στη MailOnline.  

Ο Baps δήλωσε, επίσης, στη MailOnline ότι η Gallanio δέχτηκε επίθεση και ληστεία στο ρετιρέ της αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων στο Puerto Banus, λίγο έξω από τη Marbella της Ισπανίας, και ότι «φοβόταν για τη ζωή της» τις εβδομάδες που ακολούθησαν την επίθεση.

Πώς βρέθηκε η άτυχη Γκαλάνιο

Μία από τις κόρες της Γκαλάνιο ειδοποίησε την ισπανική αστυνομία αφού δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τη μητέρα της για τέσσερις ημέρες. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της -ένα λεπτό με τα πόδια από τη μαρίνα Puerto Banus, γεμάτη με πολυτελή γιοτ πολλών εκατομμυρίων λιρών- και τη βρήκαν νεκρή στο κρεβάτι της, φρουρούμενη από τον πιστό της σκύλο Pomeranian που ονομάζεται Honey, αποκάλυψε η MailOnline.

Σύμφωνα με αναφορές, στο σπίτι της βρέθηκε ένας αριθμός ανοιγμένων blister συσκευασιών με ναρκωτικά.

Η νεκροψία διενεργήθηκε από έναν μόνο γιατρό στο Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής στη Μάλαγα, σε μια ακόμη ένδειξη ότι ο θάνατός της δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Οι ισπανικές αυτοψίες σε ποινικές έρευνες απαιτούν κανονικά δύο γιατρούς.

Περαιτέρω μικροσκοπικές εξετάσεις σε δείγματα από το σώμα της διεξάγονται στο Ινστιτούτο Τοξικολογίας της Σεβίλλης, αφού η αρχική νεκροψία δεν κατάφερε να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο πέθανε, αναφέρει η Daily Mail.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μαρμπέλλας δήλωσε στη MailOnline ότι ο θάνατός της δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, λέγοντας: «Η αστυνομία που ερευνά αυτή την υπόθεση δεν αναζητά άλλους υπόπτους».

«Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Οι αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που λένε ότι το ιατροδικαστικό προσωπικό βρήκε αλκοόλ ή άλλες ουσίες δεν έχουν τεκμηριωθεί από επίσημες πηγές».

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι πιστεύεται ότι είχε αλκοόλ και «άλλες ουσίες» στο σώμα της, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε κάνει κατάχρηση ουσιών.

Οι τελευταίες επικοινωνίες της Γκαλάνιο με στενούς της συνεργάτες λίγο πριν το θάνατο

Η MailOnline αποκάλυψε ότι λίγο πριν πεθάνει, η Γκαλάνιο έστειλε ένα βίντεο στην αφοσιωμένη της καθαρίστρια Teodora Poma που έδειχνε σακούλες με ρούχα που ήθελε να της χαρίσει.

Η γεννημένη στη Βολιβία Poma, 43 ετών, πιστεύει τώρα ότι η εργοδότριά της μπορεί να έκανε αυτή τη χειρονομία για να την αποχαιρετήσει, γνωρίζοντας ότι ενδεχομένως θα έβαζε τέλος στη ζωή της.

Η κ. Γκαλάνιο ζήτησε, επίσης, από την ίδια και μια συνάδελφό της να έρθουν και να καθαρίσουν το διαμέρισμά της στον έβδομο όροφο στο πολυτελές ισπανικό θέρετρο Puerto Banus κοντά στη Marbella.

Αλλά όταν η κ. Poma προσπάθησε να της στείλει μήνυμα για να επιβεβαιώσει τις διευθετήσεις, δεν έλαβε καμία απάντηση.

Τώρα πιστεύει ότι αυτό συνέβη επειδή η κοσμική εργοδότριά της που συναναστρεφόταν με αστέρες του Χόλιγουντ και είχε περισσότερους από 500.000 ακόλουθους στο Instagram βρισκόταν ήδη νεκρή μέσα στο σπίτι της.

Η γνωριμία της άτυχης πρώην πριγκίπισσας με το σεΐχη του Κατάρ

Η Γκαλάνιο γνώρισε τον σεΐχη Abdulaziz όταν ήταν 19χρονη φοιτήτρια στο Παρίσι και εκείνος ήταν εξόριστος μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στο Κατάρ, με τον ίδιο να την φλερτάρει παρά την ηλικιακή διαφορά των 28 ετών που τους χώριζαν. Αφού απέκτησαν μαζί τρεις κόρες, το ειδύλλιο χάλασε και το ζευγάρι χώρισε το 2007, ενώ το διαζύγιό τους βγήκε το 2012.  

Η Γκαλάνιο διατήρησε τον βασιλικό τρόπο ζωής της μετά τον χωρισμό, παραμένοντας συχνό πρόσωπο στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους, ενώ ήταν γνωστή και ως «la Sheiquesa» στη Marbella.

Όμως τα πράγματα είχαν πάρει την κάτω βόλτα για την Αμερικανίδα που έγινε πριγκίπισσα του Κατάρ, η οποία είχε υποστηρίξει έναν μήνα σχεδόν πριν το θάνατό της ότι αναγκάστηκε να πουλήσει κάποια από τα κοσμήματά της για να τα βγάλει πέρα. Σε συνέντευξή της στο Women’s World τον Απρίλιο, είχε περιγράψει τη ζωή της σαν να ζει σε ένα «χρυσό κλουβί», λέγοντας πως ήθελε ελευθερία από τον πρώην σύζυγό της.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι ο Abdelaziz είχε σταματήσει να πληρώνει τη διατροφή του παιδιού σε μια ανάρτηση στο Instagram στις 19 Μαρτίου.

«Ο πατέρας των παιδιών μου πρίγκιπας Abdulaziz Khalifa Al Thani δεν έχει πληρώσει ούτε ένα σεντ για διατροφή για πάνω από ένα χρόνο τώρα για να με βοηθήσει να στηρίξω και να μεγαλώσω τα παιδιά μας», έγραψε η Γκαλάνιο.

«Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι εξωφρενικό, άδικο, ντροπιαστικό και πραγματική ντροπή. Δεν έχει σημασία σε ποιο οικονομικό επίπεδο ή κατάσταση βρίσκεστε, είναι πραγματικά ανήθικο γιατί και πάλι τα παιδιά είναι το θύμα. Ωστόσο, είναι πιο εξευτελιστικό όταν είσαι δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας του Κατάρ».

Η ανάρτηση γράφτηκε μαζί με μια φωτογραφία από μια ιστορία της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien, η οποία ανέφερε ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Abdulaziz που φέρεται να έκανε μια από τις κόρες τους.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η κόρη αγγιζόταν ανάρμοστα μεταξύ των ηλικιών εννέα και 15 ετών και αναγκάστηκε να μοιράζεται μερικές φορές το κρεβάτι με τον πατέρα της. Ο Abdelaziz αρνείται τον ισχυρισμό.

Η Γκαλάνιο, μάλιστα, είχε ταξιδέψει στο Παρίσι τον Απρίλιο για νομικές ακροάσεις για να προσπαθήσει να πάρει την κηδεμονία των κοριτσιών της, αλλά το γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε ότι τα κορίτσια πρέπει να παραμείνουν στη Γαλλία, όπου ζει ο δισεκατομμυριούχος πατέρας τους, αφού φέρεται να άκουσε ότι η Γκαλάνιο ήταν επιρρεπής σε νευρικές κρίσεις και είχε επισκεφθεί κλινικές αποτοξίνωσης για χρήση αλκοόλ.