Νεκρή στην Ισπανία βρέθηκε η πρώην σύντροφος του θείου του Εμίρη του Κατάρ, Κάσια Γκαλάνιο. Η πολωνικής καταγωγής Αμερικανίδα ήταν σε σύγκρουση με τον πατέρα των τριών κορών της, που ήταν ύποπτοι για αιμομιξία, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Η Κάσια Γκαλάνιο, πρώην σύντροφος του θείου του Εμίρη του Κατάρ, εντοπίστηκε χωρίς ζωή από τις τοπικές αρχές στη Μαρμπέγια της Ισπανίας. Η 45χρονη γυναίκα μαχόταν, αναφέρει η ίδια πηγή, για την κηδεμονία των τριών ανήλικων κορών της, έπειτα από τον χωρισμό της από τον Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι.

Η νεκροτομή που θα ρίξει… φως

Όπως υποστηρίζει η «Le Parisien», ο τελευταίος κατηγορήθηκε για αιμομικτική σεξουαλική επίθεση σε μια από τις κόρες του, η οποία την εποχή εκείνη υπολογίζεται πως ήταν μεταξύ 9 και 15 ετών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που αποκάλυψε η «Le Parisien», αυτή τη Δευτέρα, 30 Μαΐου, η μητέρα της οικογένειας φέρεται να υπέκυψε σε υπερβολική δόση ναρκωτικών. Η νεκροτομή που έχει προγραμματιστεί για σήμερα (31/5) θα πρέπει να ρίξει… φως στις «γκρίζες ζώνες» για τις συνθήκες του θανάτου της.

Ο θάνατος της Κάσια Γκαλάνιο ολοκληρώνει μια μακρά νομική αντιπαράθεση που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από δέκα χρόνια. Επιρρεπής στην κατάθλιψη, της αφαιρέθηκε η επιμέλεια των παιδιών της κυρίως λόγω του εθισμού της στο αλκοόλ. Την ανατροφή των τριών κοριτσιών ανέλαβε ο πατέρας τους.

Σε «μέτρια ξενοδοχεία»

Διαμένοντας στη λεωφόρο Μοντέιν στο Παρίσι, ο πρώην σύζυγός της Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι απολαμβάνει μια τεράστια περιουσία. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αποδεχθεί, αναφέρει η «Le Parisien», πως οι 17χρονες δίδυμες κόρες του Νουρ και Λούνα, δραπέτευσαν για μερικούς μήνες με τη μητέρα τους στην Ισπανία. Σύμφωνα με την «Le Parisien», παρουσιάζεται πως είχε αρνηθεί να τις επανεντάξει στην τεράστια κατοικία του 5.000 τετραγωνικών μέτρων. Έτσι, οι δύο κληρονόμοι της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ τώρα αναγκάζονται να ζουν σε «μέτρια ξενοδοχεία», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Στο στήθος και τους γλουτούς»

Όπως αναφέρει η «Le Parisien», ο Αμπντελαζίζ μπιν Χαλίφα Αλ-Θάνι απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας. Ο 74χρονος πρώην υπουργός του Κατάρ αρνήθηκε μέσω του δικηγόρου του οποιαδήποτε σχέση αιμομιξίας. Από την πλευρά της, η κόρη που τον καταγγέλλει για αιμομιξία, κάνει λόγο πως την άγγιξε «στο στήθος και τους γλουτούς» από τη στιγμή που η μητέρα της έφυγε από το σπίτι της οικογένειας. Η μικρότερη από τις τρεις κόρες εξακολουθεί να ζει με τον πατέρα της.