Δικαστική ήττα για την Άμπερ Χερντ στην πολύκροτη υπόθεση, στην οποία είχε απέναντί της τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ. Η ηθοποιός φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην αποδεχτεί την απόφαση των ενόρκων του αμερικανικού δικαστηρίου και να ασκήσει έφεση.

Ο εκπρόσωπος της 36χρονης Χερντ, Alafair Hall, είπε στους New York Times ότι η ηθοποιός σχεδιάζει να ασκήσει έφεση. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κίνησή της δεν έχουν γίνει γνωστές, όπως σημειώνει η Daily Mail. Για να γίνει δεκτή η έφεση, η Χερντ πιθανότατα θα πρέπει να αποδείξει ότι υπήρχαν λάθη στη δίκη ή στην ανάγνωση του νόμου από τον προεδρεύοντα δικαστή, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο της Βιρτζίνια έκρινε ότι η Άμπερ Χερντ δυσφήμησε τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, επιδικάζοντας στον σταρ του Χόλιγουντ αποζημίωση ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, όμως, δικαίωσε εν μέρει τη Χερντ – η οποία είχε απαντήσει με δική της αγωγή με αφορμή τις δηλώσεις δικηγόρου του Ντεπ, που είχε χαρακτηρίσει «φάρσα» τις κατηγορίες της – επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Το δικαστήριο μου έδωσε πίσω τη ζωή μου», δήλωσε ανακουφισμένος ο Τζόνι Ντεπ σε ανάρτησή του στο Instagram ύστερα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

«Συντετριμμένη», δήλωσε από την πλευρά της η Άμπερ Χερντ, υποστηρίζοντας ότι «το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων» δεν ήταν αρκετό απέναντι στην πολύ μεγαλύτερη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου της.

Η πολύκροτη δίκη σημαδεύτηκε από την αμοιβαία εκτόξευση κατηγοριών για ενδοοικογενειακή βία και έφερε στο φως της δημοσιότητας άγνωστες πτυχές της προσωπικής ζωής των δυο σταρ του Χόλιγουντ.

Από τις 11 Απριλίου, ενώπιον των ενόρκων κατέθεσαν δεκάδες μάρτυρες, ενώ ηχητικές και οπτικές καταγραφές αποκάλυψαν σκανδαλιστικές λεπτομέρειες της κοινής ζωής του ζευγαριού που καμία σχέση δεν έχουν με τη λάμψη του Χόλιγουντ.

Ο Τζόνι Ντεπ είχε χάσει μια δίκη για δυσφήμηση στο Λονδίνο το 2020, κατά της βρετανικής ταμπλόιντ The Sun, που τον είχε χαρακτηρίσει «βίαιο σύζυγο».

Οι δύο ηθοποιοί χώρισαν το 2017 και δηλώνουν εκατέρωθεν ότι έχασαν από 40-50 εκατομμύρια δολάρια από την πτώση του κασέ τους μετά τη δημοσίευση του άρθρου στην Washington Post.