Το θυελλώδες ειδύλλιο της Άμπερ Χερντ με τον Τζόνι Ντεπ μετατράπηκε σε μια πραγματική ταινία τρόμου, καθώς ο ηθοποιός μεταμορφώθηκε σε ένα «τέρας» Τζέκιλ και Χάιντ – ο οποίος τη χτυπούσε και απειλούσε να τη σκοτώσει όταν έκανε κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η Χερντ την Τετάρτη 4/5, στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει ζητήσει ο σταρ του Χόλιγουντ.

Οι οδυνηρές λεπτομέρειες της θλιβερής ερωτικής ιστορίας του ζευγαριού προέκυψαν όταν η ηθοποιός του ανέβηκε στο εδώλιο μετά από περισσότερες από τρεις εβδομάδες που η πλευρά του Ντεπ παρουσίαζε τα επιχειρήματά της στη δίκη-βόμβα.

«Ήταν ο έρωτας της ζωής μου, αλλά ήταν και αυτό το άλλο πράγμα… Και αυτό το άλλο πράγμα ήταν απαίσιο», είπε η Χερντ στην αίθουσα του δικαστηρίου του Φέρφαξ της Βιρτζίνια. Ένα απαίσιο πράγμα που έβγαινε προς τα έξω και έπαιρνε τον έλεγχο και δεν μπορούσες να δεις τον Τζόνι που αγαπούσα από κάτω», συνέχισε, λέγοντας ότι ο 58χρονος Ντεπ αποκαλούσε τον κακοποιητικό εαυτό του «το τέρας».

Οι διαφορετικές περσόνες του Ντεπ ανάλογα με τα ναρκωτικά που κατανάλωνε

Η Χερντ, 36 ετών, η οποία συγκινήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ολιγόωρης κατάθεσής της, είπε ότι ποτέ δεν ήξερε ποια εκδοχή του σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» θα έπαιρνε.

«Ο Τζόνι στο σπιντ είναι πολύ διαφορετικός από τον Τζόνι στα οπιούχα. Ο Τζόνι στα οπιούχα είναι πολύ διαφορετικός από τον Johnny με Άντεραλ και κοκαΐνη, ο οποίος είναι πολύ διαφορετικός από τον Johnny με quaaludes, αλλά έπρεπε να γίνω καλή στο να δίνω προσοχή στις διαφορετικές εκδοχές του», κατέθεσε, καθώς ο πρώην σύζυγός της απέφευγε την οπτική επαφή μαζί της.

Η Χερντ είπε στο δικαστήριο ότι η σχέση της με τον Ντεπ ήταν έντονη από την αρχή, αλλά στην αρχή, αυτό ήταν μέρος της γοητείας. «Όταν ήμουν κοντά στον Τζόνι, ένιωθα σαν το πιο όμορφο άτομο στον κόσμο», είπε, δείχνοντας να πνίγεται στα δάκρυα. «Με έκανε να νιώθω ότι με έβλεπαν. Με έκανε να αισθάνομαι σαν να αξίζω ένα εκατομμύριο δολάρια».

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ

Το πρώτο βίαιο περιστατικό το 2013

Το σημείο καμπής στη σχέση τους ήρθε όταν ο Ντεπ τη χαστούκισε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2013, κατέθεσε.

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ

«Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Μου άλλαξε τη ζωή», είπε. Το ζευγάρι είχε καθίσει στον καναπέ, όταν εκείνη τον ρώτησε για ένα τατουάζ που είχε και δεν μπορούσε να διακρίνει.

Ο Ντεπ της είπε ότι έγραφε «Wino» – μια κάλυψη από το προηγούμενο μελάνι του που έγραφε “Winona Forever” – προκαλώντας την να γελάσει. Αλλά εκείνος φέρεται να μην το βρήκε αστείο – και τη χαστούκισε στο πρόσωπο, κατέθεσε η Χερντ.

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ

«Γέλασα γιατί δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Σκέφτηκα ότι αυτό πρέπει να είναι ένα αστείο», είπε.

Σκέφτηκε ότι «θα άρχιζε κι αυτός να γελάει, για να μου πει ότι είναι αστείο» – αλλά αντί γι’ αυτό, ισχυρίστηκε ότι ούρλιαξε: «Νομίζεις ότι είναι τόσο αστείο; Νομίζεις ότι είναι αστείο, σκύλα; Νομίζεις ότι είσαι αστεία;». Ο Ντεπ τη χαστούκισε ξανά πριν πέσει στα γόνατα, της κρατούσε τα χέρια και την παρακαλούσε για συγχώρεση ενώ έκλαιγε με λυγμούς. «Δεν θα το ξανακάνω ποτέ αυτό, λυπάμαι πολύ, μωρό μου … Νόμιζα ότι έβαλα το τέρας μακριά», είπε ο Ντεπ, σύμφωνα με την κατάθεση.

Το ηχητικό με το πώς λειτουργούσε το «τέρας»

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ

Νωρίτερα την Τετάρτη, οι ένορκοι άκουσαν μια ηχητική καταγραφή όπου η Χερντ ρώτησε τον Ντεπ για τη λειτουργία του «τέρατος». «Έφυγε το τέρας; Το έδιωξες;» Είπε η Χερντ.

Ως «τέρας», ο Ντεπ έσπαγε πράγματα, έσπαγε έπιπλα, της πετούσε ποτήρια, την αποκαλούσε «πόρνη», μετατρέποντας τη σχέση τους σε «ατελείωτο καυγά», είπε. Ο Ντεπ ήταν ζηλιάρης σύντροφος, κατηγορώντας την πάντα για απιστία. Μια φορά προσπάθησε να χρησιμοποιήσει έναν αναπτήρα Bic για να κάψει έναν πίνακα ζωγραφικής που είχε πάρει η Χερντ από έναν πρώην εραστή της, είπε.

Η «έρευνα στον κόλπο» της Χερντ για ναρκωτικά

Η Χερντ δάκρυσε ενώ διηγούνταν μια ιδιαίτερα οδυνηρή συνάντηση τον Μάιο του 2013, όταν ο Τζόνι Ντεπ φέρεται να της έκανε μη συναινετική «έρευνα κόλπου», ενώ έψαχνε για τα ναρκωτικά του. Η Χερντ είπε ότι η στιγμή ξεκίνησε όταν ένας μαστουρωμένος Ντεπ την κατηγόρησε ότι έκρυβε τα ναρκωτικά του. Ο Ντεπ άρχισε να της χτυπάει το φόρεμα, πριν της το σκίσει και το εσώρουχο. «Απλά έχωσε τα δάχτυλά του μέσα μου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «απλά στεκόταν εκεί και στεκόταν στο ηλίθιο φως» καθώς εκείνος στριφογύριζε τα δάχτυλά του μέσα της.

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ

Η Χερντ είπε ότι ο πρώην σύζυγός της απείλησε να τη σκοτώσει ενώ οι δυο τους βρίσκονταν στις Μπαχάμες τον Ιούλιο του 2013.

«Με κρατάει από το λαιμό και με κρατάει εκεί για ένα δευτερόλεπτο και μου λέει ότι θα μπορούσε να με σκοτώσει γαμώτο και ότι ήμουν ντροπή», είπε.

Δίκη Τζόνι Ντεπ και Αμπερ Χερντ

Το ζευγάρι είχε βρεθεί στο νησί μαζί με τα δύο παιδιά του Ντεπ, που τότε ήταν στην εφηβεία, πηγαίνοντας για ένα τελευταίο ταξίδι με το γιοτ του πριν το πουλήσει στην J.K. Rowling.

Η κόρη του, Λίλι-Ρος Ντεπ, σήμερα 22 ετών, εκνευρίστηκε με τη μεθυσμένη συμπεριφορά του πατέρα της, είπε η Χερντ, και ο Ντεπ κατηγόρησε την ηθοποιό ότι είπε στα παιδιά του για τα προβλήματα εθισμού του, προτού φέρεται να της επιτέθηκε.

Παρά την κακοποίηση, η Χερντ είπε ότι κρατούσε την ελπίδα ότι θα γίνει νηφάλιος. Αλλά ο Ντεπ δεν σταμάτησε. Και ο συνεχιζόμενος εθισμός του στα ναρκωτικά και ο εθισμός του στο αλκοόλ, είπε, την άφησε παγιδευμένη σε έναν γάμο με έναν κακοποιητικό άνδρα που αγαπούσε πολύ για να τον αφήσει.