Ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε για το πολυσυζητημένο (πλέον) διαζύγιό του από τη Μελίντα Γκέιτς, λέγοντας ότι ακόμη «θρηνεί» για τη διάλυση του 27ετούς γάμου τους. Ο ιδρυτής της Microsoft, 65 ετών, αποκάλυψε ότι το ζευγάρι δεν είχε προγαμιαίο συμβόλαιο, αλλά μοιράστηκε φιλικά την τεράστια περιουσία του, αν και εκείνη κράτησε τον οικογενειακό σκύλο.

Ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε επίσης να επιβεβαιώσει αν απάτησε ποτέ την πρώην σύζυγό του – παρά τις υποψίες ότι είχε πολλαπλές σχέσεις – με τη Μελίντα να λέει τον Μάρτιο ότι είχε «ερωτήσεις οι οποίες έπρεπε να απαντηθούν».

Όταν ρωτήθηκε αν το ζευγάρι είναι ακόμη φίλοι, ο Μπιλ δήλωσε στους Sunday Times: Ναι θα το έλεγα αυτό». «Σε μια συνέντευξη επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει αυτή τη λέξη, αλλά εγώ θα τη χρησιμοποιήσω. Έχουμε μια, ξέρετε, εξαιρετικά σημαντική, πολύπλοκη, στενή σχέση όπου έχουμε επιλέξει να δουλεύουμε μαζί. Και είμαι πολύ χαρούμενος που δουλεύουμε μαζί».

«Ενώ συμπλήρωσε: «Πενθώ επίσης με τον ίδιο τρόπο που πενθεί και εκείνη. Ναι. Ξέρεις, μεγαλώσαμε μαζί. Όταν παντρεύτηκα, ναι, η Microsoft ήταν μεγάλη υπόθεση. Αλλά εγώ ήμουν 38 ετών και εκείνη ήταν 28 ετών και κατά τη διάρκεια αυτών των επόμενων ετών, όσον αφορά το τι μάθαμε μαζί, τι πήγε καλά, τι δεν πήγε καλά… Θέλω να πω, αυτό είναι περισσότερο από τη μισή ενήλικη ζωή μου».

Μελίντα Γκειτς και Μπιλ Γκέιτς

Μπιλ Γκέιτς: Δίκαιη η μοιρασιά της περιουσίας – Ο χωρισμός από τον σκύλο

Ο Μπιλ δήλωσε ότι ο διακανονισμός του διαζυγίου, σε μια εποχή που η περιουσία του υπολογίζεται σε περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν «δίκαιος» και για τις δύο πλευρές.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, την Jennifer, 26 ετών, τον Rory, 22 ετών, και τη Phoebe, 19 ετών, ενώ κατά τον δημόσιο χωρισμό πέρυσι, ο Γκέιτς αποκάλυψε ότι η πρώην γυναίκα του κράτησε τον σκύλο.

Μελίντα Γκειτς και Μπιλ Γκέιτς

Είπε ότι κανένας από τους δύο δεν χρειάστηκε να υποφέρει από τη μείωση του πλούτου τους, λέγοντας ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν περισσότερο στη φιλανθρωπία τους, παραδεχόμενος ότι εξακολουθεί να έχει το «σούπερ» σπίτι του.

«Εκείνη πήρε τον σκύλο. Απλά με σκότωσε με αυτό. Όχι, αστειεύομαι».

Αρνήθηκε να απαντήσει στο αν απάτησε πολλαπλώς την Μελίντα Γκέιτς

Αλλά ο επιχειρηματίας τεχνολογίας αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις υποτιθέμενες σχέσεις του. Η Μελίντα, η οποία συγκλόνισε τον κόσμο όταν εκείνη και ο Μπιλ ανακοίνωσαν τον Μάιο του 2021 ότι τερματίζουν τον 27χρονο γάμο τους, είχε πει στο παρελθόν πώς πέρασε συναισθηματικά δύσκολες στιγμές ενώ εργαζόταν με τον δισεκατομμυριούχο.

Το διαζύγιο του ζευγαριού οριστικοποιήθηκε ιδιωτικά στην Ουάσινγκτον -όπου εδρεύει το Ίδρυμά τους Γκέιτς- τον Αύγουστο.

Η Μελίντα δήλωσε τον Μάρτιο ότι η ίδια και ο Μπιλ δεν είναι φίλοι, αλλά είναι «φιλικοί» μεταξύ τους και εργάζονται μαζί, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι είχε περισσότερες από μία σχέσεις κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

ιδρυμα μπιλ και μελιντα γκέιτς

«Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο Μπιλ», είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι απάτησε πολλές φορές. Προηγουμένως είχε αναγνωρίσει μία σχέση.

«Πιστεύω στη συγχώρεση. Νόμιζα ότι είχαμε ξεπεράσει κάποια από αυτά», είπε η Μελίντα για τη σχέση του το 2000 με μια υπάλληλο της Microsoft. «Έδωσα κάθε κομμάτι του εαυτού μου σε αυτόν τον γάμο. Ήμουν αφοσιωμένη από την ημέρα που αρραβωνιαστήκαμε μέχρι την ημέρα που βγήκα από αυτόν».

Μελίντα Γκειτς

Η εκπρόσωπος του Γκέιτς επιβεβαίωσε ότι είχε σεξουαλική σχέση με γυναίκα υπάλληλο το 2000 και ότι παραιτήθηκε καθώς διεξαγόταν έρευνα για τη σχέση αυτή από εξωτερικό δικηγορικό γραφείο για λογαριασμό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Οι New York Times ανέφεραν επίσης ότι ο Γκέιτς ζήτησε να βγει με μια υπάλληλο της Microsoft το 2006 αφού την παρακολούθησε να κάνει μια παρουσίαση και, μερικά χρόνια αργότερα, ζήτησε να βγει με μια υπάλληλο του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς – και τα δύο ενώ ήταν παντρεμένος.

«Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα, προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ»

Ο Γκέιτς φέρεται να είπε στην υπάλληλο της Microsoft σε ένα email: «Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα, προσποιηθείτε ότι δεν συνέβη ποτέ». Εκείνη δήλωσε ότι ακολούθησε τη συμβουλή του.

Ο Γκέιτς φέρεται να ζήτησε αργότερα από μια υπάλληλο του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς να δειπνήσουν, ενώ το ζευγάρι βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για ένα ταξίδι.

Πέρυσι, τέσσερις υπάλληλοι της Microsoft κατηγόρησαν τον Γκέιτς ότι ήταν ένας «νταής» του γραφείου του οποίου η ατάκα ήταν «αυτή είναι η πιο ηλίθια ιδέα που έχω ακούσει ποτέ» και υποστήριξαν τους ισχυρισμούς ότι επιδίωκε σεξουαλικές σχέσεις με υπαλλήλους και δημοσιογράφους.

Μελίντα Γκειτς και Μπιλ Γκέιτς

Η φήμη του Γκέιτς ως οξύθυμου αφεντικού άρχισε λίγο καιρό αφότου ίδρυσε τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft μαζί με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν το 1975, αναφέρει το Insider. Εκπρόσωπος του δισεκατομμυριούχου αρνήθηκε ότι κακομεταχειριζόταν τους υπαλλήλους.

Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας δήλωσε στο πρακτορείο ότι «το να έχω μια συνάντηση με τον Μπιλ ήταν απλώς μια ευκαιρία να μου φωνάξουν, οπότε προσπάθησα να το αποφύγω αυτό».